Fast Forward 2012: Dragon Age III


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Marjolein over welke kant Dragon Age III op zou kunnen gaan.

Dragon Age: Origins was een grote hit onder liefhebbers van RPG’s en de verwachtingen voor het tweede deel waren dus ook behoorlijk hoog. Dragon Age II sloeg echter een andere weg in dan verwacht en stelde daarmee sommige fans teleur. Dragon Age III is inmiddels al indirect bevestigd via de Twitter van creative development director Alistair McNally en daarom kijken we met deze Fast Forward alvast vooruit welke kant Dragon Age III op zou kunnen gaan.

Grey Wardens
Waar Dragon Age: Origins vooral draaide om de befaamde Grey Wardens, waren deze in Dragon Age II akelig afwezig. Zo nu en dan kwam je er wel een tegen en de downloadable content Legacy draaide gedeeltelijk om de Grey Wardens, maar Dragon Age II ging niet om de Grey Wardens. In plaats daarvan ging het vooral om de strijd tussen de Templars en de Mages, een strijd die in Origins zich wat meer op de achtergrond afspeelde. Als BioWare de fans weer aan zijn kant wil krijgen, zal Dragon Age III weer over de Grey Wardens moeten gaan. Hun verhaal was een van de dingen die Origins zo sterk maakte en zo populair bij de fans. Dit weet BioWare na Dragon Age II maar al te goed en de kans dat de Grey Wardens net zoals in deel twee weer ergens in een hoekje worden gepropt, is dus klein.

Kijkend naar het einde van Dragon Age II lijkt het er echter ook op dat de Seekers van de Chantry een belangrijke rol zullen gaan spelen in Dragon Age III. Op wat voor manier is echter onduidelijk, gezien zij zich vooral bezighouden met het conflict tussen de Templars en de Mages. Het lijkt erop dat dit conflict dus weer een rol gaat spelen, maar hoe de Grey Wardens in dit verhaal passen is nog onduidelijk, zeker gezien ze qua politiek worden geacht neutraal te blijven.

De grote wereld van Thedas
Gezien de grote kans dat de Seekers voorkomen in Dragon Age III, is de kans aanwezig dat we in dit deel niet naar Ferelden of de Free Marches gaan, maar naar Orlais en zijn hoofdstad Val Royaux, waar de Chantry zetelt. Bovendien gaan de dwergen Sandal en Bodahn aan het einde van Dragon Age II ook naar Orlais. Gezien Sandals magische krachten die voor dwergen erg zeldzaam zijn, lijkt de kans dat Dragon Age III zich in Orlais afspeelt steeds groter te worden. Ook Tevinter zou een goede kandidaat zijn, gezien die de Old Gods aanbaden, die vaak de bron zijn van een Blight. Bovendien lijkt het einde van de Legacy DLC erop te wijzen dat er in ieder geval een van de oude, machtige Magisters weer door Thedas rondzwerft.

Gameplay
Hoe Dragon Age III qua gameplay in elkaar gaat zitten is nog een groot mysterie, maar het meest waarschijnlijke is dat dit een combinatie zal zijn van Dragon Age: Origins en Dragon Age II. Door de feedback op Dragon Age II weet BioWare inmiddels wat de fans qua gameplay goed vonden aan hun beide games en hopelijk gaan ze deze feedback dus ook gebruiken. Volgens een insider zal Dragon Age III een multiplayer bevatten waarin zowel Player-versus-Player als Player-versus-Environment gestreden kan worden. Zowel mensen als draken zouden hierin tegen elkaar kunnen strijden. Volgens de insider zou de multiplayer zijn gebouwd op de Frostbite 2-engine van ontwikkelaar DICE, die we uiteraard ook al kennen van Battlefield 3.

Voorlopige conclusie
Momenteel weten we nog heel weinig over Dragon Age III, met name doordat de game officieel nog niet eens is aangekondigd. Dat de game eraan gaat komen lijkt een feit en als BioWare slim is, dan zorgen ze ervoor dat de Grey Wardens weer een grote rol gaan spelen. Nu ook Mass Effect 3 een multiplayer krijgt, lijkt het bijna niet anders te kunnen dan dat Dragon Age III deze ook zal krijgen. Totdat BioWare officieel iets aankondigt zal het nog gissen blijven, maar wie weet horen we wat op de aankomende E3.

 1.   
  Tha Destiny's avatar

  Voor mij een no-go. Dragon Age II was voor mij een tegenvaller.

 2.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Deel 2 was voor mij ook een flinke tegenvaller, alhoewel ik hem wel met plezier heb gespeeld.
  Deel 1 was echt top, dus nu maar hopen dat ze die richting weer op gaan.

 3.   
  Hillianii's avatar

  Deel 1 viel wel mee, maar deel 2 was een tegenvaller.

 4.   
  limsma's avatar

  Deel 2 was inderdaad iets minder goed dan deel 1 maar 2 is nog steeds een van mijn favorieten games van 2011

 5.   
  JonsoN's avatar

  Deze komt ook in mijn collectie. maar een multiplayer?, laat het toch lekker singleplayer..

 6.   
  blackname's avatar

  Ik vond het verhaal juist 1 van de sterke kanten van dragon age 2, ze moeten in eerste instantie die dungeons aanpassen en niet 3 verschillende dungeons in de hele game.