Skyrim verkoopt 3,5 miljoen exemplaren in eerste 48 uur

In slechts twee dagen tijd zijn er wereldwijd zeker 3,5 miljoen exemplaren van The Elder Scrolls V: Skyrim verkocht. Bethesda heeft aangegeven dat er zeven miljoen exemplaren verscheept waren voor de lancering. De helft daarvan is in de eerste 48 uur al over de toonbank gevlogen. Deze verkooopcijfers leveren Bethesda, aldus de verwachting van de ontwikkelaar en uitgever zelf, een opbrengst op van omgerekend zo’n 330 miljoen euro.

Todd Howard, game director van Skyrim, is van mening dat de game het meest ambitieuze project is waar de ontwikkelaar aan gewerkt heeft. Robert Altman, CEO bij ZeniMax Media, voegt hieraan toe dat er heel veel dank uitgaat naar de fans van de game. Hij noemt Skyrim een ‘hele speciale game’ die alle andere games die door het bedrijf zijn ontwikkeld overtreft.

“We are grateful for the fans’ response to Skyrim. Todd Howard and his team at Bethesda Game Studios have crafted a very special game. Anticipation for Skyrim has surpassed any game in our company’s history, and we are pleased that sales and reviews have reflected the quality and hours of amazing gameplay it provides.”
Skyrim mag zich echter niet de best verkopende game noemen, van Uncharted 3: Drake’s Deception zijn volgens Sony 3,8 miljoen exemplaren verkocht op de eerste dag. Call of Duty: Modern Warfare 3 steekt hier met kop en schouders bovenuit, de game verkocht alleen in Amerika en Engeland zeker 6,5 miljoen exemplaren in de eerste 24 uur.

 1.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Damn, en ik heb het geld nogsteeds niet.

 2.   
  gragon3's avatar

  Had ik al verwacht ^^ En hij is ook echt zo goed ๐Ÿ˜€

 3.   
  toeter83's avatar

  Dit is ook gewoon de game van het jaar, en die serie mishien wel de beste allertijden. Op alle
  punten is de game uitstekend. en het verveelt geen moment. Mooie graphics goeie physics.
  Alles kan alles mag, in 1 woord geweldig.

 4.   
  ms13694's avatar

  ”toeter83″ schreef, "Dit is ook gewoon de game van het jaar, en die serie mishien wel de beste allertijden. Op alle
  punten is de game uitstekend. en het verveelt geen moment. Mooie graphics goeie physics.
  Alles kan alles mag, in 1 woord geweldig."

  agreed! fijn voor Bethesda dat hun goede werk beloond word!

 5.   
  xHouse's avatar

  Mag ook wel, als je zo’n top game released!

 6.   
  Steen's avatar

  voor een game die niet zo’n grootte bekendheid heeft zoals call of duty is dit echt een reuze prestatie, ik persoonlijk vind hem helemaal top

  PS. kheb al 11 dragons GEKILLED, BAM! ๐Ÿ˜†

 7.   
  fdennis's avatar

  the-assassin-man schreef, "voor een game die niet zo’n grootte bekendheid heeft zoals call of duty is dit echt een reuze prestatie, ik persoonlijk vind hem helemaal top
  PS. kheb al 11 dragons GEKILLED, BAM! ๐Ÿ˜† "

  Al 11 eerder maar 11 , 1 minpuntje die ik heb is dat de game een paar x helemaal vast zat. En wanneer ik fast travel naar een stad stotterd de beelden nog al. je kan echt zien dat bethesda het maximale uit de console heeft gehaald. Wat mij betreft is dit de beste game ooit. En dat roep ik na ruim 12 weer eens want dominion was al die tijd mijn nr 1 rts uit 1999

 8.   
  Neolite's avatar

  fdennis schreef, "1 minpuntje die ik heb is dat de game een paar x helemaal vast zat. En wanneer ik fast travel naar een stad stotterd de beelden nog al. je kan echt zien dat bethesda het maximale uit de console heeft gehaald. "

  Of je gaat gewoon op de pc gamen? Ik heb een zeer goede stottervrije ervaring.

 9.   
  Banaanslak's avatar

  Volledig verdient! ๐Ÿ™‚

 10.   
  fdennis's avatar

  Neolite schreef, "

  ”fdennis” schreef, "1 minpuntje die ik heb is dat de game een paar x helemaal vast zat. En wanneer ik fast travel naar een stad stotterd de beelden nog al. je kan echt zien dat bethesda het maximale uit de console heeft gehaald. "

  Of je gaat gewoon op de pc gamen? Ik heb een zeer goede stottervrije ervaring."

  Was vroeger een pc gamer maar console vind ik toch toffer. Wil lekker achterover kunnen gamen. Beneden is er wel een pc en daar speel ik alleen league of legends op ( zeer verslavend en aan te raden ). En ik baal er van dat ik iedere jaar minstens 100 euro kwijt bent. Virus scanner/ en benodigde nieuwe aankopen zoals betere videokaart.

 11.   
  KSnK's avatar

  Tbh, ik snap niet waarom weer mensen MW3 hebben gekocht dan Skyrim ๐Ÿ˜› Laten we het maar op “smaken verschillen” houden.

 12.   
  PaNNa's avatar

  Zelfs al werken wij 65 jaar dan hebben wij dat bedrag nog niet verdiend, en zij maken een game en ze zijn binnen… Oneerlijk ๐Ÿ˜›

 13.   
  VirtualJoke's avatar

  Kheb MW3 op de eerste dag gekocht ik heb er geen spijt van maar skyrim is ook echt super tof die wil ik nog wel gaan halen[b] ๐Ÿ˜‰

 14.   
  Overload14's avatar

  Kank best geloven. Ik ben trouwens zelf niet zeker of dat al mijn vrienden nog leven of dat ze gewoon Skyrim zijn aant spele

 15.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En ik ben er geen een van. ๐Ÿ˜›

 16.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Kank best geloven. Ik ben trouwens zelf niet zeker of dat al mijn vrienden nog leven of dat ze gewoon Skyrim zijn aant spele"

  wss leven ze nog gewoon hoor ๐Ÿ˜›