Steve Jobs overleden

Apple heeft woensdagavond bekendgemaakt dat haar oprichter Steve Jobs op 56-jarige leeftijd is overleden. Jobs was in augustus als afgetreden als topman van het bedrijf, dit door aanhoudende problemen met zijn gezondheid.

Zo onderging Jobs in 2009 al een levertransplantatie en werd hij in 2004 al eens behandeld voor alvleesklierkanker. Het zware werk dat het leiden van een topbedrijf als Apple met zich meebrengt werd te zwaar voor hem en dus droeg hij het stokje over aan Tim Cook. Nu heeft Jobs dus ook de strijd van het leven moeten staken.

Apple noemt Jobs op haar eigen website een visionair en een creatief genie. Barack Obama, president van de Verenigde Staten, sloot zich daar bij aan. Hij noemde Jobs zelfs één van Amerika’s grootste vernieuwers. Obama:

Hij veranderde ons leven, zette een hele industrie op zijn kop en zorgde ervoor dat iedereen de wereld op een andere manier bekijkt
En de reden dat we dit nieuws brengen is niet alleen dat we een groot visionair zijn verloren. Jobs heeft ook zijn sporen achtergelaten in de filmwereld. Zo was hij nauw betrokken bij de oprichting van studio Pixar.

Cook presenteerde eerder deze week de iPhone 4s, de laatste versie van de iPhone die nog onder leiding van Steve Jobs werd ontwikkeld. Jobs laat een vrouw en vier kinderen achter.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren