Nintendo lanceert 3DS-videokanaal

Nintendo heeft veel meer plannen met de 3DS dan alleen het uitgeven van games. Zo wil het bedrijf ook veel met 3D video’s gaan doen. Bij de lancering van de handheld konden we al van één 3D video genieten en in de 3DS eShop zijn al heel wat gametrailers in 3D te bekijken. Nintendo had echter ook plannen voor een speciaal videokanaal en dit kanaal is vandaag gelanceerd.

De applicatie van het videokanaal is gratis in de eShop te downloaden en bevat voor ons Nederlanders op dit moment drie filmpjes. Zo kunnen we in 3D van magie genieten en kunnen we twee grappige cartoons bekijken. Op 27 juni zal voor het eerst de nieuwste muziekvideo van band OK Go op het videokanaal te zien zijn en Nintendo heeft natuurlijk nog veel meer plannen. Zo kunnen we de komende tijd video’s verwachten van Jason DeRulo, Foster the People, CollegeHumor, Blue Man Group, extreme sporten en animatiestudio’s. Ook zal het videokanaal gevuld worden met 3D trailers van aankomende films.

Het videokanaal kan via de SpotPass feature van de 3DS alle filmpjes op de achtergrond downloaden. Zo hoef je nooit lang te wachten om de nieuwste content te bekijken.Tony Elison, een hoge baas bij Nintendo, zei het volgende over de lancering van het kanaal:

Nintendo 3DS is a unique platform for creativity. OK Go and all our partners are helping us make Nintendo Video a one-of-a-kind entertainment experience.

 1.   
  Superwasbeer's avatar

  Ik had het een week geleden al…

 2.   
  fdennis's avatar

  Me too

 3.   
  R1chardTM's avatar

  Dat klopt, maar vandaag was de officiële lancering van Nintendo. 😉

 4.   
  Baspower's avatar

  In Amerika ja…

 5.   
  gerbenkees's avatar

  IK heb hem. Meer iets voor kinderen 🙁