GN Examenhulp: de examens van morgen, woensdag 16 mei

Na het ongekende succes van vorige jaar keren we terug met de GN Examenhulp. Het lesprogramma van GamersNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens, door middel van… Games! Want wat kunnen games toch leerzaam zijn! En niet alleen voor het herladen van een vuurwapen en het openbreken van auto’s. Nee, ook voor echte vakken. De GN Examenhulp laat het zien! Elke dag behandelen we twee vakken van de volgende dag. Voor morgen behandelen we de vakken voor HAVO en VWO!

Economie – HAVO

Vorig jaar hebben wij voor het vak economie SimCity aangeraden en hoewel die game een fantastische manier is om macro economisch aan de slag te gaan, is micro managen ook een nuttige manier om een economie te volgen en op te zetten. Anno 2070 laat precies zien hoe dat moet en omdat milieu een steeds grotere rol speelt in de dagelijkse economie is het ideaal leerstof.

Want natuurlijk is het heerlijk om je hele bevolking te voorzien van groene stroom, maar wat zijn die windmolens toch duur! Elke zelfbewuste econoom zal af en toe de keuze moeten maken om een lekker vervuilende kolencentrale te plaatsen. Geld is immer geld, ook als de dolfijntjes longklachten krijgen.

[SCREENSHOTS]

Kunst – VWO

Kunst gaat niet alleen over schilderijen of mooie beeldhouwwerken, maar om de beleving die je zelf voelt. Je komt tot jezelf, je krijgt meer inzichten in het leven en je gaat beseffen hoe klein je eigenlijk bent in deze grote blauwe bol die Aarde heet.

Eén van de manieren om dit te bereiken is natuurlijk het gebruik van bepaalde middelen, maar deze middelen zijn niet eens nodig als je Child of Eden speelt. In deze game kun je samen met Kinect op spirituele muziek tot jezelf komen. Zelden was het zo makkelijk in hogere sferen te komen en te genieten van kunst op het elektronische doek.

Morgen geven we adviezen voor het vak Wiskunde voor het VMBO en Geschiedenis voor het VWO! Tot dan!

P.S. Tips voor geschikte games zijn welkom!

 1.   
  SonyBoy's avatar

  Morgen geven we adviezen voor het vak Economie voor de HAVO en Kunst voor het VWO! Tot dan!

  erm—- 🙄

 2.   
  Petor's avatar

  Xboxfan schreef, "Morgen geven we adviezen voor het vak Economie voor de HAVO en Kunst voor het VWO! Tot dan!
  erm—- 🙄 "

  Excuses. Voila! Nu weer zoeken naar iets voor Wiskunde B! 🙂

 3.   
  lassieman's avatar

  Yeah, Anno is gebruikt ^^ Brain Training van de DS voor wiskunde?

 4.   
  R9JR3's avatar

  Vergissen jullie je niet in de dag?
  Woensdag 16 mei is het examen Wiskunde B voor het VWO, dan hadden jullie hier toch vandaag al tips over moeten geven, zoals in de titel van dit bericht gemeld is?