Scores op MetaCritic zijn niet in balans, aldus mede-oprichter website

Tijdens een interview met de website ABJumpShoots wist Marc Doyle, mede-oprichter van MetaCritic, toe te geven dat de scores op de welbekende website niet in balans zijn. Volgens hem is de perfecte balans alleen mogelijk, als iedereen alle games zou beoordelen.

Dit is logischerwijs niet het geval, waardoor de scores simpelweg niet altijd in balans zijn. Desondanks geven de scores een tamelijk goed beeld van games, maar zowel de betere als de slechtere games zouden in gelijke mate beoordeeld moeten worden voor de correcte balans.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Misschien moeten we minder op cijfers letten en meer reviews lezen. Dan is het niks meer dan iemands mening of iemand die gewoon loopt te bashen en dat kun je niet tegen houden.

  2.   
    Jonah's avatar

    Om eerlijk te zijn geef ik niet graag een cijfer aan een game, want ik vertel liever wat de game wel en/of niet goed doet en daar de mag de lezer vervolgens een conclusie uit trekken.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik kijk ook veel liever naar de User review scores dan naar de Critics-scores. wanneer die van de criticus een 8 / 9 geeft en je denkt van “Goh misschien wel waard” is de user score af-en-toe een 5 tot een 6 en is het spel 30 euro gewoon niet waard.

  4.   
    fabiankok's avatar

    Ik lees altijd de 2-3 hoogst aangegeven reviews en de 3 laagste, geeft meestal een goed all-round beeld van of het nu iets voor me is of niet.