Nieuw Mortal Kombat-personage is homoseksueel?

Er zijn weinig vechtgames die zo hard “mannelijkheid” schreeuwen als Mortal Kombat. Met opgepompte, anabolen-slikkende kerels ram je elkaar helemaal tot pulp en als er eens een vrouw aan te pas komt, is het een pittige dame die niets liever doet dan mensen aan stukken scheuren. Helaas zien we dat veel mensen seksuele geaardheid nog steeds relateren aan het vermogen om stoer te zijn en dat is mogelijk de reden waarom bekende vechtgames als Street Fighter, Tekken en Mortal Kombat geen homoseksuele personages bevatten. Het lijkt er echter op dat daar met Mortal Kombat X verandering in is gekomen.

Kung Jin, één van de nieuwkomers in Mortal Kombat X, heeft namelijk mogelijk een voorkeur voor het mannelijke geslacht. Dat concludeert de website Gay Star News op basis van een gesprek tussen Kung Jin en Raiden. Tijdens de conversatie zegt Kung Jin dat vechten tegen Raiden hem ongelukkig maakt. Raiden antwoordt daarop:

Self-loathing has always been an unfortunate part of your make-up.
Vervolgens raadt Raiden zijn tegenstander aan om de trainen in Shao Lin, om zo een echte krijger te worden en zijn voorouders te eren. Kung Jin antwoordt daarop: “I can’t… they won’t… accept…”, waarna Raiden hem geruststelt:
They care only about what is in your heart. Not whom your heart desires.
Veel mensen geloofden dat deze conversatie subtiel aantoonde dat Kung Jin homoseksueel is. Cinematic director Dominic Cianciolo leek dit vervolgens te bevestigen:


Is dit de eerste stap naar de acceptatie van LGBT in games? Krijgen we binnenkort spellen waarin het hoofdpersonage homo of lesbienne is? Wij zijn benieuwd!

 1.   
  WesterW's avatar

  Zeker goed om te zien! Is eigenlijk belachelijk dat er in games, Bioware daargelaten, praktisch nooit personages zitten die nou eenmaal de voorkeur hebben voor hetzelfde geslacht. Ik wacht dan ook op het moment dat dit soort zaken geen nieuws meer zijn 😉

 2.   
  3333/3333's avatar

  Dat het homoseksuele personage vervolgens op gruwelijke wijze vermoord kan worden hoor je hier dan weer niemand over.

 3.   
  gamepower's avatar

  waar houden ze zich mee bezig?
  homo of niet… zolang ze van me blijven heb ik er geen probleem mee.
  kung-jin is trouwens 1 van mijn main charakters

 4.   
  assassin_MKA's avatar

  Is dit de eerste stap naar de acceptatie van LGBT in games? Krijgen we binnenkort spellen waarin het hoofdpersonage homo of lesbienne is?

  The Last of Us…

 5.   
  assassinkarsten's avatar

  Dit is duidelijk. maar kheb er natuurlijk niets tegen

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  Is dit de eerste stap naar de acceptatie van LGBT in games?

  Ehh, Skyrim, Fallout, Mass Effect… etc. etc. De eerste stap zou ik niet zeggen.

 7.   
  christian gamer's avatar

  laat die homo sexuele personages lekker weg in alle games

 8.   
  Overload14's avatar

  the exorcist schreef, "laat die homo sexuele personages lekker weg in alle games "

  We leven niet meer in de middeleeuwen.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik vind helemaal mooi. Het zal mij een worst wezen of iemand homo of hetero is. Vind het alleen wel altijd een beetje geforceerd voelen, zo van: wij hebben een homo in onze game, kijk eens wat een goede mensen we zijn. Maar dat komt ook een beetje door het feit dat ik er nog nooit echt heb stilgestaan bij wat de geaardheid van een personage uit Mortal Kombat is 😛

 10.   
  PhydomiR's avatar

  Erik Rommel schreef, "Dat het homoseksuele personage vervolgens op gruwelijke wijze vermoord kan worden hoor je hier dan weer niemand over. "

  Je bedoeld net als alle andere karakters?

 11.   
  pong3000's avatar

  “We leven niet in de middeleeuwen” dus…”bring out the gimp!”
  Zoals sommige prostaatshoofden denken dat vooruitgang betekent dat hun volkeren terug in de darmzwepende tijdlijn moeten reizen om daar in een lichaamsleger de houdbaarheid van levend kannibalistisch voedsel te testen. Of dat prostaatshoofden met hun volkeren tegenovergestelde “lichaamslegers” in moeten gaan om sjibboletterlijk de “kut-maar-ook-aanAli” lichaamslegers met hun voor-christelijke/middeleeuwse cultuur te bestrijden. Waarbij te verwachten valt dat de Uterussische lichaamslegers blijven leven en de leegu’anen lichaamslegers van de oude indi’aan-U.S. de 40 daagse vaste grond in zullen gaan. Om nog maar te zwijgen van het geloof in de reetincarnatietheorie van de indi’aan en de ongeraffineerde “olie-fan-T-en-zoen” tussen twee slurfjes met anti-peristaltische slagtanden.