Mortal Kombat: Komplete Edition verdwenen van Steam

Mortal Kombat werd in 2011 voorzien van een reboot die in eerste instantie exclusief verscheen voor de consoles van die tijd. Een paar jaar later verscheen de Komplete Edition voor de pc-gamers onder ons, die onder meer Kratos uit God of War en Freddy Krueger uit Nightmare on Elm Street toevoegde. Deze is nu helaas niet meer verkrijgbaar: onder mysterieuze omstandigheden is Mortal Kombat: Komplete Edition verdwenen van Steam.

De reden is dus onbekend, maar fans hebben wel een vermoeden. De rechten op het personage Freddy Krueger zijn teruggegaan van Warner Bros. (de uitgever achter Mortal Kombat) naar Wes Craven (de schrijver en regisseur achter A Nightmare on Elm Street). Het zou dus kunnen dat Warner Bros. het recht niet meer heeft om de Komplete Edition aan te bieden.

Er zijn echter ook eerder al Mortal Kombat-games verdwenen van Steam. Zo verdween de Mortal Kombat Arcade Kollection in 2015 toen Microsoft de stekker uit Games for Windows Live trok. De Arcade Kollection was daarvan afhankelijk, dus onderging die hetzelfde lot. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van redenen waarom een game niet meer verkocht kan worden, zoals de komst van een remaster of verlopen muziekrechten.

Hoe dan ook, Mortal Kombat: Komplete Edition is niet meer te koop op Steam. Heb je de game al in je bezit, dan kun je hem natuurlijk wel blijven installeren en spelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren