Vier nieuwe games in de Video Game Hall of Fame


Vier nieuwe games zijn toegevoegd aan de Video Game Hall of Fame in het Strong Museum gevestigd in Rochester, New York. Uit een gezelschap van flinke namen zijn vier winnaars gekozen die nu toegevoegd worden aan het museum.

De genomineerden waren onder andere Dance Dance Revolution, Candy Crush Saga en Super Smash Bros. Melee. Deze games hebben het helaas niet gered tot een plekje in het museum. De games die zich wel gelukkig mogen prijzen met een plekje in het museum zijn Super Mario Kart, Mortal Kombat, Windows Solitaire en Colossal Cave Adventure.

Eerder was Microsoft Windows Solitaire al genomineerd, maar had het toen niet gered tot een vereeuwiging in het museum. Dit jaar wist de game, afkomstig uit 1990, wel een plekje te veroveren in het museum. Eerdere toevoegingen aan de Video Game Hall of Fame zijn onder andere Donkey Kong, Pac-Man, Tetris, Super Mario Bros. en The Legend of Zelda.

Het Strong Museum kijkt bij de genomineerden welke games een grote invloed hebben gehad op de game-industrie en/of de maatschappij. Welke games mogen, kijkend naar deze voorwaarde, volgens jou nog toegevoegd worden aan de Video Game Hall of Fame?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren