ArmA III aangekondigd

Bohemia Interactive heeft een nieuw deel in de ArmA-reeks aangekondigd, namelijk ArmA III. Deze game zal naar de PC komen in de zomer van 2012.

ArmA III zal zich afspelen op een Mediterraans eiland, waarvan de maps zijn gebaseerd op geografische data van het echte eiland. Volgens de officiële persverklaring is dit mede mogelijk doordat de ontwikkelaar de engine flink heeft opgepoetst. Hierdoor zijn ze in staat een “unique sandbox-style combat gaming experience” te ontwikkelen.

In ArmA III word je met een klein groepje speciale soldaten en onderzoekers naar een Mediterraans eiland gestuurd, ver achter de vijandelijke linies. De missie faalt en de soldaten sneuvelen, alleen Cpt. Scott Miller overleeft het en spoelt bewusteloos aan op het eiland. Hij zal de missie moeten voltooien en het gevaar tegemoet moeten zien die de modern warfare met zich meebrengt, eveneens zal hij een onvergeeflijke omgeving moeten trotseren en moet hij de consequenties dragen van zijn eigen beslissingen.

Naast de singleplayer heb je uiteraard ook nog de keuze tussen co-op en een competitieve multiplayer. De multiplayer zal dedicated servers ondersteunen voor zowel Windows als Linux.

[..] with full support of dedicated servers for both Windows and Linux.
De eerste screenshots zijn hier te bekijken.

  1.   
    =3's avatar

    Jottem!

  2.   
    Moon-Hero's avatar

    Awesome

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Yes, ik voelde tot dit eraan zat te komen. 😀 Tot die tijd ben ik nog wel zoet met deel 2. 😆

  4.   
    toeter83's avatar

    Deze zou dus ook op de console kunnen verschijnen. ik hoop het heb deel 2 op de pc maar kan niet echt wennen aan de besturing.

  5.   
    Fatal1ty's avatar

    1 en 2 waren al geweldig maar 3 word awsome! 😆

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”toeter83″ schreef, "Deze zou dus ook op de console kunnen verschijnen. ik hoop het heb deel 2 op de pc maar kan niet echt wennen aan de besturing."

    Het word een pc exclusief, en dat houden ze ook maar zo. Het is ook geen spel voor op de console, kijk maar naar Operation Flashpoint Dragon Rising, en Red River. Beide zijn geflopt als je het eerste deel hebt gespeelt.

    Operation Flashpoint Elite (remake van 1) deed het wel goed op de xbox orginal, maar ik zie deze games liever op de pc. Bij Arma draait het ook om de community, en mods.

    De content is gewoon te veel om op te noemen, en ook altijd van de hoogste plank. Nooit een gevoel van een mod gehad tot het bagger was.