Sony: ”Succes platform wordt niet bepaald door prijs”

Met het vooruitzicht op de NGP, ook bekend als de PSP2, die eind dit jaar of mogelijk begin 2012 op de markt komt, heeft de baas van Sony Computer Entertainment America, Jack Tretton, zich uitgelaten over de prijs en het succes van een platform. Hiermee vestigt zich tevens direct de aandacht op de NGP.

I think that consumers respond to value. If you’re passionate about something you find a way to go out and get it and gamers are very passionate.
Jack Tretton heeft namelijk gezegd dat het niet veel uitmaakt hoe duur een console of handheld is, daar zal het succes van een hebbeding niet aan liggen. Mensen reageren op de waarde ervan.

Kwaliteit, duurzaamheid, de hoeveelheid (nuttige) features; daar zijn consumenten op geconcentreerd. Als je een gadget, console of andere technologisch hoogstandje koopt, ga je ervan uit dat je er jaren mee kunt doen. Het is een investering waar je veel plezier aan beleeft. Prijs/kwaliteit-duurzaamheid verhouding is hier dus belangrijk, daar we kunnen gissen dat de NGP niet erg goedkoop zal worden.

When you’re buying a platform, when you’re buying technology, you’re hopefully buying a device that you’re going to enjoy for many years.
Iets wat weinig te bieden heeft en goedkoop is, zal niet veel succes kennen, zeker niet in deze tijd. Prijzige spullen vinden uiteindelijk toch hun publiek als het maar genoeg waarde heeft, en hoe erg consumenten ernaar uitkijken. Ze zijn dan sneller geneigd er een paar honderd euro aan uit te geven, zoals ook het geval is bij mobiele telefoons.
Something that’s pricey will ultimately find its audience if there’s enough value there.
Hoewel de PSP op de markt kwam voor €250, lijken er geruchten rond te gaan dat de NGP tussen de €250 en €350 zal gaan kosten.

  1.   
    Serg1337's avatar

    Goedkoper =/= slechter

    Duurder =/= Minder verkoop (omdat de prijs je afschrikt of zo)

    Mensen gaan tegenwoordig van (p)reviews uit, ze kijken ook naar wat voor games een bepaald platform te bieden heeft, en of die platform goed bij hun “past”. De een vind een DS leuker/handiger dan de PSP (later NGP), of andersom. Smaken zullen altijd verschillen 🙂

    Of ben ik nu weer eens ver weg van ’t onderwerp af?

  2.   
    sthij's avatar

    ”Serg1337″ schreef, "Goedkoper =/= slechter
    Duurder =/= Minder verkoop (omdat de prijs je afschrikt of zo)
    Mensen gaan tegenwoordig van (p)reviews uit, ze kijken ook naar wat voor games een bepaald platform te bieden heeft, en of die platform goed bij hun “past”. De een vind een DS leuker/handiger dan de PSP (later NGP), of andersom. Smaken zullen altijd verschillen 🙂
    Of ben ik nu weer eens ver weg van ’t onderwerp af?"

    nee klopt zo’n beetje wel prijs is wel heel belangrijk dit gaat denk ik een fout worden 🙁

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Idd vind ik wel aan begin kan het beetje duur zijn ma na een tijdje is het meestal wel een succes kijk ma na de ps2,ps3 hoe duur die aan begin waren.

  4.   
    DGonlag2's avatar

    Ik vind eigenlijk dat ze de NGP even duur moeten maken als de 3DS. Anders gaan ze toch niks verkopen. Ik had na de ps3 en de psp toch wel verwacht dat ze dat geleerd hadden. Nu verkopen die apparaten goed, maar de start was echt vreselijk door de hoge prijs.
    Als ze veel hoger gaan zitten dan Nintendo dan kunnen ze het sowieso schudden!

  5.   
    cool ice's avatar

    daar ben ik het wel mee eens. er zijn natuurlijk grenzen wat betreft de prijs, maar je gaat vooral voor het beste. (ik tenminste wel)

  6.   
    Kenneloth's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Idd vind ik wel aan begin kan het beetje duur zijn ma na een tijdje is het meestal wel een succes kijk ma na de ps2,ps3 hoe duur die aan begin waren."

    Die afgezaagde spelcomputers van Sony zijn altijd duur en laten we dan niet over de kwaliteit beginnen. Xbox is ook niet het beste maar Microsoft heeft een 100x betere helpdesk. Terwijl Sony je een tweedehands PS3 stuurt als jou oude kapot is. Sony moet kappen moet hun spelcomputers!

    Was niet tegen jou bedoelt Carlos gewoon even mij mening over Sony. Voordat we weer gezeur krijgen in dit topic mensen DIT WAS MIJN MENING. 🙂

  7.   
    Jarek's avatar

    mensen letten tegenwoordig echt wel op de prijs van een console/handheld.