Ubisoft noemt 3DS krachtig; Unreal Engine werkend op handheld

Hoewel sommige stemmen uit de game-industrie niet onder de indruk zijn van de kracht van de Nintendo 3DS, bijvoorbeeld Mark Rein van Epic Games, is Ubisoft juist positief te spreken over dit onderdeel van de handheld. De ontwikkelaar en uitgever vindt de 3DS namelijk krachtig en heeft zelfs Epic’s Unreal Engine werkend gekregen.

The 3DS is powerful, and we are able to run the Unreal engine on this console, which is pretty impressive for a handheld machine, and the 3D doesn鈥檛 affect the performance.
Fabrice Cuny, producer van Splinter Cell 3D, zegt dat dit behoorlijk indrukwekkend is voor een handheld. Bovendien zorgt het 3D-effect er niet voor dat de prestatie van de 3DS wordt verminderd. Het ontwikkelen voor de handheld is toch anders dan voor een Wii of een andere console, maar dat blijkt uiteindelijk niet voor grote problemen te zorgen.
The 3DS can be much more comparable to a platform between a DSi and a Wii. We are able to create games anywhere from a puzzle game to very high-end game such as Splinter Cell 3D.
Ook zegt Cuny dat de 3DS qua kracht ergens tussen de DSi en de Wii zit. Ontwikkelaars kunnen zowel een ‘simpelere’ puzzel game produceren, als een high-end game als Splinter Cell 3D. Het nieuwe tools-pakket voor de 3DS zorgde in het begin voor Cuny en zijn ontwikkelaars voor crashes en de nodige bugs. Echter, Nintendo ondersteunde hen prima en naarmate de ontwikkeling vorderde, kregen ze Splinter Cell 3D steeds stabieler en bugvrij.

Nu nog hopen op een ijzersterke Splinter Cell 3D. Wie gaat hem aanschaffen?

 1.   
  NiSh's avatar

  Ik ga wel een 3DS kopen denk ik.
  Alleen welke launch game is vet, en welke moet ik dan kopen? 馃槅

 2.   
  DGonlag2's avatar

  NiSh schreef, "Ik ga wel een 3DS kopen denk ik.
  Alleen welke launch game is vet, en welke moet ik dan kopen? 馃槅 "

  Ik vind eigenlijk geen van de launchgames echt leuk. Valt erg tegen. Ook vind ik het apparaat zelf niet zo heel erg mooi. Misschien koop ik er ooit een na een redesign (en prijsdaling), maar nu vind ik het nog niet waard. Ik zal het overwegen wanneer er weer een echte Pok茅mon uitkomt.

 3.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Dat heeft Epic al gezegd over de Unreal Engine, dat ze die zo hebben gemodificeert dat het zelfs op een mobile telefoon kan draaien tot een high-end pc. Dus niet z贸 verwonderlijk. W茅l knap hoe ze dat voormekaar kregen tot dusver is het niet vaak gebeurt, dat 茅茅n game engine op bijna alle (3D)consoles/handhelds kan draaien. Nintendo zit ook v贸l verrassingen. 馃檪 Ik heb niet de bron meer kunnen vinden waar ik het gelezen had maar wel dit:

  http://www.thetechherald.com/article.php/201109/6885/Gameloft-to-develop-four-mobile-games-with-Unreal-Engine-3-0
  en deze:

  http://www.insidegamer.nl/bedrijf/ontwikkelaar/epicgames/nieuws/34788/epic-onthult-volgende-generatie-unreal-engine-3.html

  mischien is het stukje over de wii mij ontgaan . de reactie moet ik dan eigg verwijderen. 馃檮

 4.   
  coliaon's avatar

  EPIC GAMES YOU ARE OWNED zeggen dat hij er niet op werkt wel dus !! 馃槅 馃槅 馃槅 馃槅 馃槅

 5.   
  Thenaminator's avatar

  megasega schreef, "Dat heeft Epic al gezegd over de Unreal Engine, dat ze die zo hebben gemodificeert dat het zelfs op een mobile telefoon kan draaien tot een high-end pc. Dus niet z贸 verwonderlijk. W茅l knap hoe ze dat voormekaar kregen tot dusver is het niet vaak gebeurt, dat 茅茅n game engine op bijna alle (3D)consoles/handhelds kan draaien. Nintendo zit ook v贸l verrassingen. 馃檪 "

  Marc Rein (van Epic zelf) vertelde eerder nochtans dat de 3DS dit niet aankon…

 6.   
  Steen's avatar

  Denk toch dat die te veel kost ga denk psp 2 馃檮

 7.   
  JonsoN's avatar

  Dat ze hem werkend hebben gekregen wil ik wel geloven, dat de engine mooie beelden op het beeld weet te toveren niet.

 8.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Thenaminator schreef, "

  ”megasega” schreef, "Dat heeft Epic al gezegd over de Unreal Engine, dat ze die zo hebben gemodificeert dat het zelfs op een mobile telefoon kan draaien tot een high-end pc. Dus niet z贸 verwonderlijk. W茅l knap hoe ze dat voormekaar kregen tot dusver is het niet vaak gebeurt, dat 茅茅n game engine op bijna alle (3D)consoles/handhelds kan draaien. Nintendo zit ook v贸l verrassingen. 馃檪 "

  Marc Rein (van Epic zelf) vertelde eerder nochtans dat de 3DS dit niet aankon…"

  hij was omgekocht door SONY ssst
  馃檨