The Witcher-modder slaat munt uit populariteit ‘Toss A Coin To Your Witcher’

De meningen over de Netflix-adaptatie van The Witcher mogen dan behoorlijk verdeeld zijn, maar over één ding zijn de meeste mensen het wel eens; Dandelions ‘Toss A Coin To Your Witcher’ is een verdraaid aanstekelijk nummertje. Om de hiaat tussen de serie – welke meer op de boeken van Andrzej Sapkowski is gebaseerd – en de games wat te verkleinen, heeft een modder het mogelijk gemaakt om dit nummer in de eerste Witcher-game te frommelen.

Het is Hubert Wiza die op de populaire mod-website Nexus Mods zijn creatie heeft gedeponeerd, welke spelers van The Witcher uit 2007 de optie geeft om het originele optreden in The New Narakort Inn te vervangen met ‘Toss A Coin To Your Witcher’. Deze zal dan gedurende het derde hoofdstuk als een in-game cutscene verschijnen. Mocht je nou echt geen zin hebben om de eerste twee hoofdstukken helemaal te doorlopen om slechts één aangepaste cutscene te bekijken, dan kun je deze ook eventjes hieronder begluren.

Intussen doet het laatste deel in de gamereeks – zijnde The Witcher 3: Wild Hunt – het beter dan ooit op Steam. Sinds de show op Netflix te bekijken valt, lijken meer en meer mensen interesse te tonen in Geralts laatste epos op de pc. Voor CD Projekt RED is dit natuurlijk alleen maar de kerst op de taart, gezien de Poolse studio inmiddels ook diens dispuut met Witcher-schrijver Sapkowski heeft kunnen uitpraten, waardoor de ontwikkelaar weer met een gerust hart mag gaan nadenken over meer Witcher-projecten.

Of er ook ooit een mod komt die Geralt om de haverklap ‘hmmm…’ en ‘fuck’ laat zeggen, wie weet. Hoofdrolspeler Henry Cavill zal er vast geen moeite mee hebben om een scala aan grommen en profane uitingen voor op te laten nemen, gezien de Man of Steel-acteur zelf een groot fan van de games is en zich misschien wel vereerd zou voelen. Maar goed, misschien ook niet…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren