EA stopt met papieren handleidingen bij EA Sports-titels

Ubisoft ging eerder overstag en Electronic Arts gaat deze uitgever nu achterna: geen papieren handleidingen meer bij fysieke games. EA gaat hiermee milieuvriendelijker games produceren en het brengt tevens minder kosten met zich mee.

Nu moeten we wel even toegeven dat het bedrijf bij de tak EA Sports geen papieren handleidingen meer zal leveren. Je zult hooguit nog een zeer verkorte handleiding terugvinden met de link naar een uitgebreide manual in-game.

Of ook Nederland gebukt gaat onder deze wijziging, moet nog blijken. Maar laten we eerlijk zien, wie leest die handleidingen tegenwoordig nou nog?

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    “Milieuvriendelijk” Ja vast, besparen heet dat in mijn ogen.

  2.   
    Jarek's avatar

    Alfa Warrior schreef, "”Milieuvriendelijk” Ja vast, besparen heet dat in mijn ogen."

    Ja , dat ook .. maar het is ook wel logisch want ze kunnen net zo goed de handleiding op de cd zetten vind ik. 🙂

  3.   
    lassieman's avatar

    Al is het echt een handleiding mogen ze het wel weglaten, maar een boekje met alle mogelijkheden ingame vind ik altijd wel leuk. Dan bedoel ik, als het een shooter zou zijn, alle wapens met specificaties, enemies etc

  4.   
    tebannet's avatar

    Bij Fifa is de handleiding heel handig.
    Daar staan namelijk alle tricks en zo in.

  5.   
    lassieman's avatar

    tebannet schreef, "Bij Fifa is de handleiding heel handig.
    Daar staan namelijk alle tricks en zo in."

    Dat bedoel ik, zulk soort dingen kan je mss wel ingame vinden, maar het is altijd leuker om het in het ”boekje” op te zoeken. Je kijkt in de handleiding, speelt de wedstrijd en je gebruikt je nieuwste truckjes of vreugdedansen.

  6.   
    Tom's avatar

    Toch zonde dat de manuals uitstervende zijn. Persoonlijk vind ik namelijk erg leuk om te zien als een ontwikkelaar iets grappigs of origineels probeert te doen in de handleiding. Sowieso is het ook prima leesvoer voor wanneer je wacht tijdens het installeren van een game. 🙂

  7.   
    Leon 2.0's avatar

    Sommige boekjes waren vroegah heel erg leuk/interessant. De meeste handleidingen zijn tegenwoordig zo nutteloos dat ze ze net zo goed weg kunnen laten.

  8.   
    coolsharpei's avatar

    Tja, als de spellen dan ook nog goedkoper werden. 😳

  9.   
    matdriks's avatar

    Alfa Warrior schreef, "”Milieuvriendelijk” Ja vast, besparen heet dat in mijn ogen."

    Waarom zou je nog een handleiding willen hebben.
    Tutorial in-game.. Handleiding is ouderwets.

  10.   
    ms13694's avatar

    Jammer, ik vindt die boekjes altijd wel wat hebben

  11.   
    Garuda's avatar

    die boekjes nam ik altijd mee naar het toilet 😆

  12.   
    Daniel Z's avatar

    Tom schreef, "Toch zonde dat de manuals uitstervende zijn. Persoonlijk vind ik namelijk erg leuk om te zien als een ontwikkelaar iets grappigs of origineels probeert te doen in de handleiding. Sowieso is het ook prima leesvoer voor wanneer je wacht tijdens het installeren van een game. 🙂 "

    Die handleidingen van Assassin’s Creed waren leuk gedaan vond ik. En volgens mij was die van de eerste Resistance ook wel cool. Op zulke momenten vind ik ze zeker een toegevoegde waarde hebben.

  13.   
    DutchFreeze's avatar

    Ik ga er niet gek van op kijken als ze games in de toekomst alleen nog maar digitaal leveren, en er dan tegelijkertijd 5 euro meer voor vragen omdat ze dan weet ik veel wat voor extra kosten hebben…

  14.   
    Basketter14's avatar

    Tom schreef, "Toch zonde dat de manuals uitstervende zijn. Persoonlijk vind ik namelijk erg leuk om te zien als een ontwikkelaar iets grappigs of origineels probeert te doen in de handleiding. Sowieso is het ook prima leesvoer voor wanneer je wacht tijdens het installeren van een game. 🙂 "

    Inderdaad, lekker opgewonden tijdens het installeren elk letterje van de handleiding lezen. 🙂

  15.   
    ExtremeDotCom's avatar

    coolsharpei schreef, "Tja, als de spellen dan ook nog goedkoper werden. 😳 "

    Sluit ik me bij aan ze mogen van mij die boekjes wegdoen maar dan wil ik het wel voelen in m’n spaarpot :P.

  16.   
    Slayer61's avatar

    Ze moeten besparen!:P

  17.   
    MildBobbySauce's avatar

    Doe dat enorme logo op de voorkant dan ook gewoon rechts in de hoek! 👿

  18.   
    bender's avatar

    die koop ik toch niet, en bij de meeste games zijn die niet zo speciaal. behalve bij R* die boekjes zijn mooi en geven veel uitleg, en dan vergeet ik de map van de stad of wat dan ook.

  19.   
    Tha Destiny's avatar

    Is een hele mooie kostenbesparing dit voor EA zullen we als gamers niks van merken vermoed ik.

  20.   
    JohnnyBNL's avatar

    Alfa Warrior schreef, "”Milieuvriendelijk” Ja vast, besparen heet dat in mijn ogen."

    Idd.. Ik vind dat ze gewoon een papieren en op CD (pdf) bestandjes moeten plaatsen zodat je keuze hebt. Ik vind het persoonlijk heel fijn om een handleiding door te lezen tijdens de installatie van de game.. Ik ga echt niet bladeren in een digitale versie vergeet het maar!
    En ja wat betreft die “goedkopere games” vergeet het maar, ze halen de boekjes er uit en je betaalt nog steeds de hoofdprijs

  21.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Dit is nog maar t begin… denk dat ze van die hoesjes en alles afwillen. ik zou het wel erg jammer vinden, vind die handleidingen altijd leuk om door te kijken!

  22.   
    JohnnyBNL's avatar

    EA heeft het liefst dat je games koopt via hun digitale winkel.. De EA Store.. Dan hebben ze 100% winst op hun software. Ik vind zo: Ik ga pas echt over op digitale games als de prijs er toe doet.. Momenteel betaal je nog net zo veel online als offline (winkels) dus ik hou het bij fysiek tot die tijd! Tevens vind ik het leuk staan al die doosjes in mijn kast, ben er trots op! 8)

  23.   
    G-6's avatar

    de handleiding/boekje leezen vind ik zo nu en dat wel leuk, beejte voor tijdens de instalatie om te kijken wat er allemaal voor opties/speltypes zijn maar missen zal ik ze niet en als ze ze toch op de disk/online zetten: maakt iemand dat wat uit?

  24.   
    desxeon's avatar

    Ik vind het wel wat hebben een gebruiksaanwijzing/handleiding in het Cd hoesje.:)

  25.   
    marklin989's avatar

    vind het wel een goed idee,tenslotte bekijk je dat boekje maar 1 keer en daarna nooit meer, beter voor het milieu en mss beter voor de prijs van de game.:roll:

  26.   
    Fabianb's avatar

    maar laten we eerlijk zien

    ?