Gebrek aan 18+ rating in Australië verhindert Mortal Kombat

Het gebrek aan 18+ classificaties voor games in Australië zorgde voorheen wel vaker voor commotie. Games kunnen daar, op z’n hoogst, geclassificeerd worden als 15+ games. Zolang er geen mogelijkheid is tot de zogenaamde 18+ ratings, betekent dat ook geen 18+ games voor Australië.

Dit verhindert onder andere uitgever Warner. Bros met het uitbrengen van Mortal Kombat. Door de huidige omstandigheden zal de game Australië niet meer aandoen. Een woordvoerder van Warner Bros. Interactive Entertainment reageerde als volgt:

“The highly anticipated video game Mortal Kombat, published by Warner Bros. Interactive Entertainment (WBIE) in Australia, has been refused classification by the Australian Classification Board and will not release in Australia. We are extremely disappointed that Mortal Kombat, one of the world’s oldest and most successful video games franchises, will not be available to mature Australian gamers.

WBIE would not market mature content where it is not appropriate for the audience. We understand that not all content is for every audience, but there is an audience for mature gaming content and it would make more sense to have the R18+ classification in Australia. As a member of the iGEA, WBIE is reviewing all options available at this time.”

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Maar er zou toch een 18+ goedkeuring komen in dat land
    voor games. waneer gebeurd dat dan ? 🙄

  2.   
    NightHawk's avatar

    Suckt voor hen

  3.   
    MildBobbySauce's avatar

    ze balen echt wel 😀

  4.   
    soldierarjan's avatar

    dat is wel klote voor hun zeg.
    gelukkig kunnen wij alles spelen gewoon en zonder aanpassing zoals duitsland.

  5.   
    GBA43's avatar

    soldierarjan schreef, "dat is wel klote voor hun zeg.
    gelukkig kunnen wij alles spelen gewoon en zonder aanpassing zoals duitsland."

    Dan nog heb ik liever een spel met aanpassingen, dan dat ie helemaal niet uitkomt in je land 😉

  6.   
    JonsoN's avatar

    Volgens mij zijn ze daar in Australie best wel streng..

  7.   
    Extremegamer's avatar

    ik kijk soms border security en dit verbaast me niks, maar ja, ze kunnen het downloaden voor de ps3, gewoon accountje maken met een andere regio zoals amerika ofzo, en dan via daar tegoed opladen en kopen via psn. voor pc downloaden en voor de x360 geen idee. waar een wil is is een weg zeg ik zo 😆

  8.   
    ms13694's avatar

    JonsoN schreef, "Volgens mij zijn ze daar in Australie best wel streng.."

    vollegus mij ook 😕

  9.   
    M@tthijs's avatar

    extremegamer schreef, "ik kijk soms border security en dit verbaast me niks, maar ja, ze kunnen het downloaden voor de ps3, gewoon accountje maken met een andere regio zoals amerika ofzo, en dan via daar tegoed opladen en kopen via psn. voor pc downloaden en voor de x360 geen idee. waar een wil is is een weg zeg ik zo 😆 "

    Importeren! Spread the word! 😉

  10.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    martinschoon schreef, "

    ”JonsoN” schreef, "Volgens mij zijn ze daar in Australie best wel streng.."

    vollegus mij ook 😕 "

    en volgens mij ook 🙂

  11.   
    Exiardia's avatar

    extremegamer schreef, "ik kijk soms border security en dit verbaast me niks, maar ja, ze kunnen het downloaden voor de ps3, gewoon accountje maken met een andere regio zoals amerika ofzo, en dan via daar tegoed opladen en kopen via psn. voor pc downloaden en voor de x360 geen idee. waar een wil is is een weg zeg ik zo 😆 "

    vergeet niet dat je alleen erg oude games full kunt kopen via psn, maar het moet toch mogelijk zijn om uit een buurland of amerika ofzo gewoon te importeren, ze zullen toch niet je pakketjes gaan doorzoeken en dan je game er uit halen?

    Natuurlijk zijn er ook de “ietwat” minder legale manieren om aan je games te komen, ook in australië. Natuurlijk heb je daar ook wel steam en dan kun je daar idd een andere regio invullen.

    Maar als je daar geen 18rated spellen mag kopen (of kunt krijgen), is het dan wel legaal om ze via internet te downloaden?