Ex-designer van Bizarre Creations vindt baan bij Sumo Digital

De studio achter onder andere Project Gotham Racing en Blur, Bizarre Creations, sloot afgelopen vrijdag haar deuren. Uitgever Activision zag weinig heil meer in de studio, nadat diens games niet naar verwachting verkochten. Wat er met de ruim 200 man personeel moest gebeuren, was een raadsel.

Maar, er is hoop! De eerste ex-designer van Bizarre Creations wiens carrière voort zal zetten is bekend: het is Gareth Wilson. De beste man heeft onderdak gevonden bij het eveneens Britse ontwikkelbedrijf Sumo Digital. Het Sheffieldse Sumo was onder andere verantwoordelijk voor projecten als Sega All-Stars Racing, Outrun Online Arcade, F1 2009 (Wii) en opvallend genoeg, de PSP versie van de Blur-concurrent Split/Second: High Voltage.

Wilson was bij Bizarre Creations lead-designer van onder meer Blur en de PGR-serie, bij Sumo Digital zal hij echter de titel van ‘chief games designer’ op zich nemen.

Wij hopen dat Wilson een goed verloop bij Sumo zal hebben en dat natuurlijk meer van deze getalenteerde ex-designers van Bizarre onderdak kunnen vinden bij andere ontwikkelaars.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren