Westerse release Yakuza 4 krijgt hostess clubs

Vanwege de kritiek op het knippen van delen uit Yakuza 3 heeft Sega belooft dat het zijn leven zal beteren. Zo heeft Aaron Webber, Community Manager van Sega, bevestigd dat de hostess clubs in Yakuza 4 bewaart zullen blijven in de westerse release. In Yakuza 3 was dat deel van het spel er wel uitgeknipt, dus het is goed om te horen dat Sega ervoor heeft gekozen om ze wel in het vierde deel te stoppen.

Wel is het nog de vraag of we andere mini-games, zoals mahjong en Japans schaak, zullen krijgen, maar zeker is wel dat Answer x Answer, een quiz-spelletje uit het origineel, het niet gaat halen. Het probleem is hierbij namelijk dat er 1.000 vragen zijn die allemaal dienen te worden vertaald. Echter, omdat de antwoorden in karakters op afbeeldingen zijn geschreven zal het erg veel werk kosten om deze te bewerken. Als Sega er voor zou kiezen om Answer x Answer toch uit te brengen dan zouden we Yakuza 4 pas veel later kunnen verwachten.

De hostess clubs zijn iets typisch Japans en het is een beetje vergelijkbaar met het werk dat geisha’s in het vroege Japan deden. Het doel is dat vrouwen de mannelijke klanten tevreden houden met bijvoorbeeld muziek, karaoke, gesprekken en drank. Dans, naaktheid en seks komt nauwelijks voor, want een hostess club is niet hetzelfde als een stripclub. Er is ook een soort systeem van sociale controle. Aangezien de meeste salarymen slechts één hostess club bezoeken worden ze, wanneer deze een lange tijd niet zijn geweest, opgebeld door de club met het verzoek om binnenkort toch weer snel langs te komen.

Yakuza 4 moet ergens begin volgend jaar verschijnen en zal enkel op de PlayStation 3 worden uitgegeven.

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Als ik eerlijk ben kun je het vergelijken met een game uit 2008 😳 Zelfs Crysis is nog mooier 😛

  2.   
    nurie's avatar

    GamerGames schreef, "Als ik eerlijk ben kun je het vergelijken met een game uit 2008 😳 Zelfs Crysis is nog mooier 😛 "

    zelfs crysis is nog mooier? dat is de mooiste game van het moment, alleen maar speelbaar op PC, logisch dat deze game niet mooier is. Het is inderdaad niet de mooiste game, maar tegenover andere game zijn deze screenshots dus wel echt.

  3.   
    -050- Critical's avatar

    GamerGames schreef, "Als ik eerlijk ben kun je het vergelijken met een game uit 2008 😳 Zelfs Crysis is nog mooier 😛 "

    hmmm yakuza 4 is gewoon leuk, graphix hoer:oops:
    cod4 was ook uit 2008 i believe, zeker geen grafische schande.