Zelnick: ”Take-Two moet groter worden”

In een jaar zonder een Grand Theft Auto release maakt Take-Two Interactive geen winst, dus het bedrijf moet groter. Dit zegt Strauss Zelnick, de baas van Take-Two, in een interview met The LA Times. Het bedrijf geeft wereldwijd games uit en in een jaar waarin GTA verschijnt, zijn de kosten het probleem niet. In een GTA-loos jaar draait Take-Two echter verlies.

    “We have a worldwide distribution and publishing footprint, and in a GTA year that cost basis is fine, but in a non-GTA year it’s too high. We need to get bigger.”

Het streven van Zelnick is dezelfde winst behalen als een jaar waarin een GTA-titel wordt uitgebracht. De strategie van Take-Two is haar games meer te verspreiden over een tijdsbestek om deze stap van gestructureerder winst maken te realiseren. Een te strak schema lijdt namelijk volgens Zelnick onder de creativiteit en kwaliteit.

    “The barometer is when we are profitable in a non-GTA year. I think we can get there. I certainly aspire to it.”

Toch hebben we in 2010 een vol Take-Two jaar, met Red Dead Redemption, Max Payne 3, Agent en LA Noire van Rockstar’s schoot. Verder kunnen we Mafia II en Civilization V verwachten, en heel misschien dit jaar het reeds aangekondigde XCOM van 2K Marin nog.

  1.   
    MaTriX's avatar

    EA had toen toch interesse in ze of hint tie daar nu heen of ze nog steeds interesse hebben ?

    Enige 2 titels waar ik dit jaar op wacht van hun zijn Red Dead Redemption en Mafia 2, waarvan RDR al in pre order staat de L.E. Versie.

  2.   
    GameAC's avatar

    Als het ze dit jaar niet lukt dan lukt het nooit.

  3.   
    stuffedgamer's avatar

    ik begrijp wat ze bedoelen, maar Take Two: Bioshock2, Borderlands, GTA (chinatown wars op 3 systemen, Episodes from liberty city uiteindleijk nu ook), en idd Maffia en Read Dead Redemption. lijkt me toch dat ze nie hoeven te klagen voorlopig

  4.   
    soldierarjan's avatar

    ze moeten zeker groter worden en bekender denk niet dat veel mensen echt van deze studio gehoord hadden als je geen bioshock iet speelde dnek dat nu met deze titels veel bekender gaan worden en mensen ze meer in gaten gaan houden ik teminste wel met maffia 2 nu

  5.   
    JonsoN's avatar

    soldierarjan schreef, "ze moeten zeker groter worden en bekender denk niet dat veel mensen echt van deze studio gehoord hadden als je geen bioshock iet speelde dnek dat nu met deze titels veel bekender gaan worden en mensen ze meer in gaten gaan houden ik teminste wel met maffia 2 nu"

    Youre wrong,

    Ik denk dat iedereen wel van Rockstar Games heeft gehoord hoor, het gaat er gewoon om dat het bedrijf groter moet worden zodat ze áltijd winst kunnen maken.

  6.   
    -050- Critical's avatar

    soldierarjan schreef, "ze moeten zeker groter worden en bekender denk niet dat veel mensen echt van deze studio gehoord hadden als je geen bioshock iet speelde dnek dat nu met deze titels veel bekender gaan worden en mensen ze meer in gaten gaan houden ik teminste wel met maffia 2 nu"

    take two is een publisher he.
    maar anyways. dit jaar moet dat toch wel lukken ? Mafia II en RDR? volgend jaar LA Noire geloof ik en hoop ik Midnight Club deeltje 5? 😳

  7.   
    Thundergamer's avatar

    Dit snap ik niet helemaal, ze bedoelen dus dat zelfs met al die duizenden verkopen van GTA in niet-release jaren, ze geen winst kunnen maken 😕 Moet veel kosten dus.