Sega: Geen sequel voor Alpha Protocol

Baas van Sega West, Mike Hayes, maakte vandaag bekend dat er geen sequel van de eerder dit jaar uitgebrachte spionnen-RPG Alpha Protocol komt. Hayes vertelde website computer and videogames dat, ondanks dat hij blij was met het concept van ontwikkelaar Obsidian, geld de reden is voor het uitsluiten van een vervolg.

    ““Let’s speak very commercially; the game hasn’t sold what we’ve expected, therefore we won’t be doing a sequel.”

    “The concept was brilliant, though. You know this whole thing with Metacritic where you have to be in the high 70s to mid-80s minimum, well, with RPGs you have got to be in the late 80s.”

Ondanks een degelijke gemiddelde score van 73 uit 100 zal er dus geen tweede deel komen van Alpha Protocol. Voor fans van het eerste deel een bittere pil.

  1.   
    MaTriX's avatar

    Tja het was te verwachten, het spel had wel iets maar bleef enorm achter kwa stijl ala 2010 naar mij mening.

  2.   
    Boxer's avatar

    Het verhaal was wel goed, alleen het vechtsysteem zoog.

  3.   
    GamerUnknown's avatar

    Prequel dan :P, dat zou me niks verbazen

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Het verhaal is ook goed zoals het nu is. De game is ondergewaardeerd naar mjin mening, maar ook ik hoef niet zo nodig een volgend deel. Alpha Protocol was geen mislukking, maar deed het op technische vlak niet goed genoeg.

  5.   
    Kpyne's avatar

    Ik sluit me helemaal aan bij R1chard, ik hoorde 2 weken geleden pas over deze game lol

    Heb wat gameplay gezien en tbo, het ziet er niet uit. Je draait en je character draait meteen mee, het ziet er écht niet uit lol, terwijl het concept goed was, maar het is gwn superslecht uitgewerkt

  6.   
    Fox's avatar

    het was ook meer lullen dan actie. en bijna alle games van 2009/2010 waren alleen actie dus deze viel op de achtergrond. en de geld problemen zou ook wel de reden zijn waar door hun niet op de gamecon komen ^^

  7.   
    Houserz's avatar

    Blij toe dit spel had niets te zoeken op de markt van vandaag, enige wat goed uitgewerkt was was het “praat”systeem met npc’s , dat was erg uitgebreid.

  8.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Jammer want het concept was goed. Juiste een tweede deel had kunnen zorgen dat de vele mankementen uit deel 1 verholpen werden. Gemiste kans want het concept is uniek en erg tof.

  9.   
    PSPfreaky's avatar

    Toen ze met het spel bezig waren en bijna klaar waren, hadden ze spijt dat ze deze game aan het maken waren. Dus het was geen verrassing dat er geen vervolg zou komen…