It’s coming: Op weg naar GamersNET versie 5

De kristallen bollen van de laatste tijd hebben het al wel duidelijk gehint: een update van GamersNET was aanstaande. Wat we gaan introduceren? Jullie dachten er vrij divers over. Sommigen dachten zelfs dat wij een eigen tv-station gingen beginnen, een console zouden lanceren of een eigen spel zouden ontwikkelen. Hilarisch om te lezen, maar toch komen ideeën over een nieuwe versie van de site, nieuwe features en ook een nieuwe layout meer in de buurt van onze plannen.

We zullen er dan ook niet omheen draaien: GamersNET “versie 5” is inderdaad in aantocht. Deze vierde versie is alweer bijna drie jaar oud en aan vervanging toe. We gaan het deze keer echter iets anders aanpakken…

Versie 5 in fases
Het werd namelijk al snel duidelijk dat we ontzettend veel wensen en ideeën hadden voor versie 5 en ook jullie lieten op het forum regelmatig interessante opties vallen waar we ook graag naar luisteren. Het ontwikkelen van versie 5 werd zodoende een groot en zeer omvangrijk project, terwijl we eigenlijk niet kunnen wachten om jullie zo snel mogelijk van de vernieuwingen te laten genieten. Zodoende hebben we besloten om versie 5 in fases door te voeren. Zie het als grote updates voor een MMO, die steeds een flink stuk nieuwe content doorvoeren.

Gameprofielen
De eerste update is inmiddels een feit en deze vernieuwing is vooral gericht op functionaliteit. Zoals je misschien al hebt gemerkt is bovenaan de website een nieuw kopje toegevoegd: Games. Achter dit kopje gaat echter een uitgebreide toevoeging schuil, namelijk de toevoeging van gameprofielen. Games kon je tot dusver zoeken binnen nieuws, previews en reviews, maar een echt duidelijk overzicht per game van alle informatie en content was er niet.

Goed nieuws: dat is er vanaf nu wel! Elke game heeft een eigen gamepagina, waar je terecht kunt voor informatie over de game, alle nieuwtjes, releasedata, screenshots, movies, artikelen… alles wat met die game te maken heeft. Daarbij hebben we de movies in een makkelijk overzicht gestopt en hebben we ook de screenshot viewer eens wat gemoderniseerd. Ideaal dus als je even snel wilt zien wat er allemaal gemeld is over jouw favoriete titels.

Beoordelen van games: beter en sneller
Maar er is meer. De sterren in de eerste kristallen bol gaven het stiekem al aan: het beoordelen van reviews is op de schop gegaan. Het principe van een paar vaste deelcijfers vonden we toch wel achterhaald en dus hebben we voor een alternatief gekozen: één eindcijfer en een duidelijk overzicht van plus- en minpunten in een HOT en NOT lijst, voorzien van “thumbs up” en “thumbs down”. Voor wat extra nuance kunnen we ook aangeven of iets extra HOT of NOT is door een bepaald punt van twee ‘thumbs’ te voorzien.

Voor jullie is het beoordelen hierdoor ook vernieuwd. Voorheen kon je stemmen op een game door op een link te klikken en alle deelcijfers in te vullen. Vanaf nu is ook dit een stuk eenvoudiger: ga gewoon even over het vlak met de sterren en met één muisklik selecteer je direct jouw gewenste aantal sterren/cijfer.

Stemmen op games kan overigens ook heel makkelijk via de gamepagina. Daar zie je meteen welk cijfer wij aan een spel hebben gegeven, welk cijfer jij de game zelf misschien al hebt gegeven en welk cijfer alle bezoekers de game geven. Hierbij zie je standaard één gemiddeld cijfer, maar een handige mouse-over toont je ook nog de afzonderlijke scores per platform. Ja zeker, je kunt per game per platform stemmen om goed onderscheid te maken als je een bepaalde versie echt minder of juist een stuk beter vindt.

Populaire games en releases
En om nog even terug te komen op het kopje “Games”; zet deze maar meteen bij je snelkoppelingen of zorg in elk geval dat je dit gedeelte regelmatig checkt. Als je naar Games gaat zie je namelijk direct de populaire games op dat moment. Ideaal om even snel te kijken welke games momenteel echt de moeite waard zijn en waar veel mensen enthousiast van worden.

Daarnaast kan je via Games ook releases bekijken. Check welke games recent zijn verschenen, welke titels we binnenkort verwachten of zoek alleen games voor een specifiek platform, genre of releaseperiode. Wil je gewoon een overzicht van alle games om eens rustig door te bladeren? Ook dat kan, doorzoek dan gewoon via het tabblad “Alle games” de database aan games. Daarnaast vind je op de voorpagina van GamersNET ook meteen populaire games en games met hoge beoordeling door bezoekers.

Meer aan de horizon…
En daarmee hebben we de strekking van deze eerste update zo’n beetje gehad. We hopen natuurlijk dat het bevalt, lekker makkelijk stemmen uitbrengen op je favoriete games, onze nieuwe manier van beoordelen en natuurlijk de gamepagina’s en andere overzichten. Heb je vragen of opmerkingen, dan kan je uiteraard ook altijd op het forum je zegje doen in het gepaste subtopic.

Rest mij niets anders dan… wacht even. Volgens mij zie ik al wat meer aan de horizon. Zoals gezegd bereiken we versie 5 in stappen en ik kan alvast verklappen dat er ook updates komen die meer visueel dan functioneel van aard zijn. We hebben nog meer functionaliteiten voor jullie in petto om meer op GamersNET te kunnen doen en om GamersNET nog uitgebreider en leuker te maken, maar daar komen we binnenkort nog op terug.

We hebben nog zoveel plannen dat het moeilijk te voorspellen is wanneer we weer wat nieuws gaan doorvoeren, maar we werken er hard aan om jullie niet te lang meer te laten wachten. De reis naar versie 5 is in elk geval begonnen en we hopen zeer spoedig weer een nieuwe update te kunnen presenteren.

  1.   
    MaTriX's avatar

    Ben zeer benieuwd naar het eind resultaat, vind deze er ook mooi uitzien maar vernieuwing kan soms leuk zijn we wachten het af het klinkt allemaal veel belovend.

  2.   
    Cirdan's avatar

    Chill 🙂 Dus we houden deze blauwe gamersnet pagina wel? Alleen komen er nieuwe functies in?

    Edit:

    “Games” is echt nice gedaan!

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Het ziet er mooi uit, het kopje “games” is helemaal wat we nodig hadden gewoon overzichtelijk iets van de games vinden.

  4.   
    Jarek's avatar

    Het word vast wel mooi ! 😀

  5.   
    Ariose's avatar

    Erg vet! Vooral die release lijst is heel erg handig! 😆

  6.   
    RidvanDuzey's avatar

    Mijn complimenten, Games is echt goed uitgewerkt, is zeer handig en ziet er ook nog eens mooi uit !

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Nice!! layout verbetering is altijd goed 😛

  8.   
    Boxer's avatar

    ‘Games’ is zeer mooi gedaan, mijn complimenten. Hopelijk wordt de rest van GN v5 ook in die stijl.

  9.   
    Boxer's avatar

    Maar mogen we nu al een vraag stellen? Zo ja, zou er ook een optie komen op je profielpagina die aangeeft welke games je hebt (lijkt mij wel handig)

  10.   
    ChielB's avatar

    boxer schreef, "Maar mogen we nu al een vraag stellen? Zo ja, zou er ook een optie komen op je profielpagina die aangeeft welke games je hebt (lijkt mij wel handig)"

    Zoals gezegd wordt er aan veel vernieuwing gewerkt, dus wie weet zie je zoiets nog wel eens terug in een volgende update. Via het forum kan je altijd vragen/tips/opmerkingen kwijt. 🙂

  11.   
    Lode's avatar

    Leve die gamespagina jongens! Echt topwerk dat! 😀 Keep it up.

  12.   
    LittleRemco01's avatar

    + Een Rate Deze Comment Button A.u.b 😛

  13.   
    Kilerden's avatar

    nice

  14.   
    makiejh's avatar

    geloof dat dit er goed uit komt te zien als ik dit zo lees 🙂 al vind ik GN op dit moment ook niet verkeerd hoor! 😉

    Edit: ‘games’ ziet er zeker goed uit 🙂

  15.   
    Deja Vu's avatar

    Games gedeelte is zeker mooi uitgewerkt. 🙂

  16.   
    GraveDevil's avatar

    Als bovenstaande waar wordt gemaakt wordt GN perfect in mijn ogen 🙂

  17.   
    GENERAL_DS's avatar

    supervet 😆

  18.   
    Dr. D3nVil's avatar

    supervet GN V5 😀 , handig zo’n duidelijk overzigd van games als je bv. in een game geintereseerd bent, kan je mooi alle nodige info makkelijk en snel vinden 😉

  19.   
    Carlzz's avatar

    dat gaat idd mooi worden 8)

  20.   
    Mrn.'s avatar

    Ga zo door Gamersnet!

  21.   
    Serg1337's avatar

    Oh holy crap, de Games sectie is echt super! een hele makkelijke overzicht + alles over een game met 1 muisklik! 😀

  22.   
    Faex's avatar

    ”GAMES” is mooi gedaan 8)
    Ben benieuwd wat er met GN v5 komt 😀 🙄

  23.   
    craz's avatar

    Mooie stap voor de site! 8)

  24.   
    HeroWulf's avatar

    ziet er echt goed uit. complimenten. ben benieuwd wat er allemaal nog meer komt 😀

  25.   
    delta62's avatar

    Oef, heerlijk een update. Alles lekker fris en nieuw. Ik ga het zeker ff allemaal checken 8)

  26.   
    Disnoxxio's avatar

    We gaan kijken !! 🙂

  27.   
    Myke's avatar

    Goed werk 😆 Ik ben benieuwd wat er allemaal nog gaat komen 😉

  28.   
    Dotz's avatar

    Vooral dat rating-systeem is een goede toevoeging! Het kopje ”Games” ook, nou hoef ik niet altijd meer naar andere websites! 🙂

  29.   
    game-gast's avatar

    k wist het wel 8)

  30.   
    Sa.'s avatar

    zo cool !!!! 😆

  31.   
    najreteip's avatar

    Echt heel leuke ideëen daar bij Gamersnet 😛

  32.   
    JonsoN's avatar

    Zekers goed gedaan dat games kopje!, Ik vond GN al top, nu wordt ie zelfs nóg beter!:)

    Edit: Er komt nu ook een rood streepje onder een verkeerd getypt woord.. 😆

  33.   
    ps3 gek's avatar

    Ben benieuwd!! 😉 Wat verandering mag altijd we l:D

  34.   
    R1chardTM's avatar

    Ben zo blij dat deze update uit is. Heb er allemaal heel erg veel plezier mee! 😆

  35.   
    brend5's avatar

    Hell Yeah Gamersnet V5

  36.   
    TmoomT's avatar

    Even gekeken, maar stuit nu op wel iets lastigs. Als je op de gamepagina bent van een spel, en je stemt krijgt alleen dat platform de stem, maar als je liever op een ander platform stemt, moet je die hele andere gamepagina opzoeken. Te veel moeite! 😛

  37.   
    R1chardTM's avatar

    TmoomT schreef, "Even gekeken, maar stuit nu op wel iets lastigs. Als je op de gamepagina bent van een spel, en je stemt krijgt alleen dat platform de stem, maar als je liever op een ander platform stemt, moet je die hele game opnieuw zoeken. Misschien wel handig om op de gamepagina van de PS3 versie ook een linkje te zetten naar de Xbox 360 versie bijvoorbeeld. Als het er al is, dan mag het wat duidelijker, want ik zie het niet 😛 "

    Het is heeeeeeeeel makkelijk. Druk gewoon op het icoontje van het platform en je bent op de goede pagina. Deze staat onderaan het profiel bij de releasedata. 😀

  38.   
    nurie's avatar

    De eerste nieuwe versie die ik meemaak, en ik vind het Games deel al erg fris en goed, hoewel het voor jullie nog wel een klus word al die games erbij te zetten 😛

  39.   
    DutchFreeze's avatar

    Die lijsten en het hele gedeelte over dfe games is super! en handig natuurlij. Ik heb zo even snel cod5 opgezocht om te testen en al het nieuws staat keurig op een rij. Echt super GN!! 8)

  40.   
    Tom's avatar

    Dit geniale nieuws Tweeten mensen zoals ik. 🙂

  41.   
    Petor's avatar

    Tharduz schreef, "Dit geniale nieuws Tweeten mensen zoals ik. :)"

    Ja maar jij bent dan ook een geniaal mens

  42.   
    i_yell0wi7's avatar

    Ben benieuwd

  43.   
    Serg1337's avatar

    Tharduz schreef, "Dit geniale nieuws Tweeten mensen zoals ik. :)"

    wat zijn wij toch geniaal samen! 🙂

  44.   
    Dotz's avatar

    Serg1337″][quote=”Tharduz schreef, "Dit geniale nieuws Tweeten mensen zoals ik. :)"

    wat zijn wij toch geniaal samen! 🙂 [/quote]

    Wat bagger, tweeten 😕 Stuur liever een brief rond 😆 !
    Echt, ik meen het!
    Als je ooit zelfmoord pleegt.
    Staan de mensen bij jullie graf te rouwen: ”Oh, Serg/Tharduz! Waarom heb je dat toch gedaan? Je had 900 vrienden op Twitter! 😕

  45.   
    R1chardTM's avatar

    Dotz graag ontopic please. Je haat tegen Twitter tweet je maar naar andere twitteraars. 😛

  46.   
    Deja Vu's avatar

    R1chard schreef, "Dotz graag ontopic please. Je haat tegen Twitter tweet je maar naar andere twitteraars. 😛 "

    Ik denk niet dat hij twitter heeft. 😆

    Ik ben trouwens ook een anti-twitteraar! 😛

  47.   
    Serg1337's avatar

    R1chard schreef, "Dotz graag ontopic please. Je haat tegen Twitter tweet je maar naar andere twitteraars. 😛 "

    haha, daar moest ik echt om lachen 😆

    @ Dotz, If you don’t like it, don’t talk about it.. ofzo 😛

    even misschien een klein tip voor de Games sectie: als je een screenshot bekijkt dan staat het “sluiten” knopje rechts boven aan, nou is die wel lekker groot, maar hij valt niet echt op.. misschien is het beter op het iets opvallender te maken? Of ik ben gewoon weer blind bezig, en jullie laten het gewoon zo als het nu is 😛

  48.   
    Rijstekorrel's avatar

    De kristallen bollen van de laatste tijd

    Heb er geen 1 gezien alleen 1 nieuwsbericht its comming 😛

    Maar ben benieuwd naar de nieuwe site 😀

  49.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    heel goed gn. het wordt steeds moderner 😀

  50.   
    Super Gamer's avatar

    Ik krijg hierdoor ook een idee man, ze moeten van Gamersnet een soort van Wikipedia of WikiGTA maken alleen is dan de main topic: Games. 8)

  51.   
    pgrferrari's avatar

    Mooi!, hopen dat de site goed blijft draaien 😀

    En ben zeer benieuwd naar de vormgeving etc.

  52.   
    Peer Gunt's avatar

    Zeer overzichtelijk.
    Erg prettig zoeken.

  53.   
    RemcoM94's avatar

    Vet! 😀

    Ik kijk uit naar de rest van v5

  54.   
    Lisa_Cooper91's avatar

    <3

  55.   
    LangeDon's avatar

    Nice

  56.   
    gamertje445's avatar

    LEIPPPPPPPPP

  57.   
    Rock-in's avatar

    Gaaf, wel handig om de handel gefaseerd vrij te geven. Anders blijf je zoals gezegd bezig en uiteindelijk word het haast frustrerend om de zaak af te krijgen. 😛

  58.   
    WW's avatar

    “gepast subtopic”? Dat is volgens mij eerder een gepast subforum. 😉

  59.   
    BartG's avatar

    Wauw! zoals bijna iedereen al zegt, maar dat ‘games’ onderdeel is heeel erg mooi geworden, keep te good work up ! 🙂