LEGO Universe sluit haar deuren in januari; 115 mensen op straat

Vorig jaar verkocht ontwikkelaar Gazillion haar gloednieuwe MMO Lego Universe aan het Deense The Lego Group. De studio voorspelde destijds een “schitterende toekomst” voor het spel. Helaas werd de MMO niet zo populair als verwacht en daarom besloten de ontwikkelaars twee maanden geleden de game deels gratis te maken. Ook dit had echter niet het gewenste effect, waardoor men geen andere optie ziet dan begin volgend jaar de stekker uit de servers te trekken.

Lego Universe vice president Jesper Vilstrup liet weten dat men er simpelweg niet in kan slagen om het goede betaalmodel voor hun doelgroep te ontwikkelen. Bovendien bleek het lastiger dan verwacht om gratis spelers aan te zetten tot het kopen van content.

Door te stoppen met LEGO Universe verliezen maar liefst 115 mensen hun baan. Of zij mogen solliciteren naar een andere positie binnen het bedrijf is vooralsnog onbekend. LEGO Universe sluit definitief haar deuren op 31 januari 2012.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik had nog niet eens van dit spel gehoord volgens mij

  2.   
    theis's avatar

    tja, ik zie ook niet in waarom kinderen met virtuele legoblokjes zouden gaan spelen als ze ook met echte blokjes kunnen spelen. En dan kan je ook samen met je vrienden spelen, ipv allemaal ergens achter een beeldscherm.

  3.   
    Rolandos's avatar

    theis schreef, "tja, ik zie ook niet in waarom kinderen met virtuele legoblokjes zouden gaan spelen als ze ook met echte blokjes kunnen spelen. En dan kan je ook samen met je vrienden spelen, ipv allemaal ergens achter een beeldscherm."

    Inderdaad, LEGO moet je met echte LEGO-stenen spelen. Best jammer dat ze het via de computer wilde doen.

  4.   
    WoKingNL's avatar

    Ik vind dit zo tragisch, er zat zoveel moeite in die game, jaren aan werk en miljoenen blokjes verder en de game gaat nu al weer closen. =(

  5.   
    Jarek's avatar

    Jammer dat twee mensen boven mij niet eens weten wat voor spel dit is.

    Er zijn allemaal dingen te doen die je in het echt niet kan doen met LEGO.. daarbij komt nog dat lego ontzettend duur is tegenwoordig.

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Fanta$y schreef, "Jammer dat twee mensen boven mij niet eens weten wat voor spel dit is.
    Er zijn allemaal dingen te doen die je in het echt niet kan doen met LEGO.. daarbij komt nog dat lego ontzettend duur is tegenwoordig."

    Het is alleen zo duur door al die verschillende licenties die ze hebben zoals Star Wars, Harry Potter, Batman, Indiana Jones, enz.. 😉 De sets die Lego zelf uitbrengt zoals City, Atlantis, Pharaoh’s Quest, enz.. zijn allemaal wel goedkoper omdat daar geen licenties van andere bedrijven op zitten.

  7.   
    Sarge's avatar

    )GN(-Erik schreef, "

    ”Fanta$y” schreef, "Jammer dat twee mensen boven mij niet eens weten wat voor spel dit is.
    Er zijn allemaal dingen te doen die je in het echt niet kan doen met LEGO.. daarbij komt nog dat lego ontzettend duur is tegenwoordig."

    Het is alleen zo duur door al die verschillende licenties die ze hebben zoals Star Wars, Harry Potter, Batman, Indiana Jones, enz.. 😉 De sets die Lego zelf uitbrengt zoals City, Atlantis, Pharaoh’s Quest, enz.. zijn allemaal wel goedkoper omdat daar geen licenties van andere bedrijven op zitten."

    Lawl, zo veel in prijs verschillen die ook weer niet denk ik hoor..

  8.   
    brend5's avatar

    lego is in het algemeen duur, of er nou licenties op zitten of niet.

    on-topic:
    jammer dat de studio moet sluiten, mijn broertje vond het spel best wel leuk.

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Ja, zeker erg jammer dat ze moeten sluiten. Ik las dat het niet aan te weinig spelers lag, maar aan te weinig subscribers. Ze hadden schijnbaar zoveel free content in de game gestopt dat niemand nog het nut zag van subscriben.

    Erg jammer dat je om zo’n reden sluiten moet.