THQ verbindt zich voor acht jaar aan WWE

Ontwikkelaar en uitgever THQ heeft een contract gesloten met World Wrestling Entertainment, WWE, over de continuering van de game serie. THQ heeft de komende acht jaar de rechten op de worstelmanifestaties om te verwerken in videogames.

De verlenging van het contract was nog niet helemaal zeker aangezien THQ zaken had af te ronden met Jakks, een bedrijf dat voorgaande jaren ook een partner was in de deal tussen THQ en WWE. De samenwerking eindigt echter eind van dit jaar en nu is THQ dus op zichzelf verbonden aan de worstelbond. CEO Brian Farrell gaf commentaar:

  “This agreement ensures that WWE games will continue to be an important cornerstone of THQ’s annual release schedule for the long term,”

Op haar beurt liet Donna Goldsmith namens de WWE weten dat ook zij blij zijn dat de deal rond is. Goldsmith:

  “As one of the most successful video game brands, WWE is excited to work directly with THQ to translate WWE’s colorful characters and ever-changing content into exciting and fresh video games for our fans.”

Voor het eerst in WWE SmackDown vs. Raw 2009 heeft elke worstelaar een primaire en een secundaire vechtstijl. Er zijn in totaal acht verschillende vechtstijlen, te weten high flyer, hardcore, submission artist, powerhouse, showman, brawler, dirty en technical. De voor- en nadelen van de vechtstijlen variëren per speelmodus.

De seizoenmodus en manager modus van het vorige deel zijn samengevoegd tot WWE 24/7. Hierin is het niet de bedoeling om de wereldtitel op Wrestlemania te veroveren, maar om in de WWE Hall of Fame te belanden en een (liefst levende) worstellegende te worden.

De Wii-versie zal uiteraard gebruik maken van de motion sensing. Zo kunnen klappen letterlijk worden uitgedeeld en worden tegenstanders opgetild door de Wii controller boven het hoofd te houden. De DS versie beschikt over een draadloze multiplayer en minigames om je worstelaar te trainen. De DS versie heeft echter maar 20 worstelaars en geen WWE 24/7, maar een gewoon seizoen zoals we dat in eerdere delen zagen.

Wil je meer weten over deze game? Check dan onze review.

WWE Smackdown vs Raw 2009 is reeds verschenen voor de PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii, Nintendo DS en Xbox 360.

 1.   
  b00m666's avatar

  omg dit spel zuigt:D

 2.   
  Cirdan's avatar

  Verschrikkelijk… heb de demo gespeeld op de PS3 en echt.. alleen echt gestoorde worstelfans kopen dit en spelen hem ook nog daadwerkelijk..

  Ze kunnen maar beter direct ermee stoppen.

 3.   
  MaTriX's avatar

  Vind die hele sport games ook niks aan zeker dat WW niet, maar zo te zien is er toch een markt voor anders doen ze dit niet.

 4.   
  Koen45's avatar

  Is wel leuk, als je split screen doet. Naar mijn mening dan. Ik lach me altijd kapot met me kameraad. Ze lopen zo langzaam maar goed 😛 .

 5.   
  Tweek's avatar

  ik vind het goede games, krijg 2010 waarschijnlijk met kerst. als je een fan ben en je een beetje weet oe het werkt kan jej je er goed mee vermaken.

 6.   
  Defqon's avatar

  ”Koen45″ schreef, "Is wel leuk, als je split screen doet. Naar mijn mening dan. Ik lach me altijd kapot met me kameraad. Ze lopen zo langzaam maar goed 😛 ."

  Je kan geen splitscreen doen, gast.

 7.   
  gebruiker50081's avatar

  Defqon schreef, "

  ”Koen45″ schreef, "Is wel leuk, als je split screen doet. Naar mijn mening dan. Ik lach me altijd kapot met me kameraad. Ze lopen zo langzaam maar goed 😛 ."

  Je kan geen splitscreen doen, gast."

  Lijkt me wel?
  Een worstel game zal je heus wel met 2 controllers met een vriend kunnen spelen.
  En hoe wil je dat anders doen dan split screen?

 8.   
  DeAdSeYe's avatar

  Op de Wii is deze game nogal erg vermakelijk. 🙄

 9.   
  Sa.'s avatar

  ”b00m666″ schreef, "omg dit spel zuigt:D"

  wat!!! dit spel is cool (vooral omdat ik van WWE hou maar met 2players is dit spel super cool)

 10.   
  i7 Grendel's avatar

  Cirdan schreef, "alleen echt gestoorde worstelfans kopen dit en spelen hem ook nog daadwerkelijk.."

  Het probleem is dat ze op die manier met die spellen toch nog een redelijke winst maken. Het is eigenlijk hetzelfde als wat met de Wii gebeurt.