Negenjarige jongen overleden na imitatie Smackdown vs Raw

De negenjarige Damori uit Brooklyn, Verenigde Staten, is deze week overleden na een sprong van het dak van zijn flatgebouw met een zelfgemaakte parachute. New York Daily News citeert een speelvriend van Damori die heeft gezegd dat de fatale sprong geïnspireerd was door de game WWE Smackdown vs Raw 2009, het laatste deel uit de WWE Smackdown vs Raw serie van THQ.

Een woordvoerder van WWE heeft daarentegen officieel ontkend dat parachutes gebruikt worden in de game. Hij zei namelijk dat WWE Smackdown vs Raw 2009 ontwikkeld was voor gamers van dertien jaar en ouder en dat geen van de personages een parachute gebruikt of van gebouwen afspringt. Zie hier het volledige citaat van New York Daily News:

  “Shakar, Damori’s best friend, said his pal was imitating his favorite PlayStation2 game, “WWE SmackDown vs Raw.”

  “He tried to do a swan dive like Jeff Harding does in ‘SmackDown.’ That was his favorite game. He played it all the time,” Shakar said…

  A a spokesman for World Wrestling Entertainment (WWE), said the video was designed for ages 13 and up and none of the characters use parachutes or jump off buildings.

  “The death of Damori Miles is a tragedy and our condolences go out to his family,” he said. “We should allow the authorities to conduct a full investigation… including insecure roof access, before conclusions are made about this unfortunate incident.”


Voor het eerst in WWE SmackDown vs. Raw 2009 heeft elke worstelaar een primaire en een secundaire vechtstijl. Er zijn in totaal acht verschillende vechtstijlen, te weten high flyer, hardcore, submission artist, powerhouse, showman, brawler, dirty en technical. De voor- en nadelen van de vechtstijlen variëren per speelmodus.
 
De seizoenmodus en manager modus van het vorige deel zijn samengevoegd tot WWE 24/7. Hierin is het niet de bedoeling om de wereldtitel op Wrestlemania te veroveren, maar om in de WWE Hall of Fame te belanden en een (liefst levende) worstellegende te worden.  
 
De Wii-versie zal uiteraard gebruik maken van de motion sensing. Zo kunnen klappen letterlijk worden uitgedeeld en worden tegenstanders opgetild door de Wii controller boven het hoofd te houden. De DS versie beschikt over een draadloze multiplayer en minigames om je worstelaar te trainen. De DS versie heeft echter maar 20 worstelaars en geen WWE 24/7, maar een gewoon seizoen zoals we dat in eerdere delen zagen.

WWE Smackdown vs Raw 2009 is reeds verschenen voor de PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii, Nintendo DS en Xbox 360. Benieuwd wat wij van deze game vinden? Check dan snel onze
review.

 1.   
  ckerigon's avatar

  Jah schuif het maar weer op de games af :S
  Sindswaarneer spring je bij smackdown van een hoog gebouw af met een parachute??
  Maar dat die kind ook zooo dom is om te springen 😮

 2.   
  Verbeemen's avatar

  vind het best grappig, alleen stom dat hij dood is en op een game wilt steken

 3.   
  joramovic's avatar

  lol wie springt er nu van een gebouw af zelfs een echte parachute helpt dan niet veel, laat staan een zelfgemaakte.

 4.   
  gappower's avatar

  lool

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  joramovic schreef, "lol wie springt er nu van een gebouw af zelfs een echte parachute helpt dan niet veel, laat staan een zelfgemaakte."

  Idd. Een flat gebouw zijn normaal nooit zo heel hoog zelfs met een echte parachute red je het niet is de val veel te klein voor. Maar wie haalt nou zoiets ziekelijks in zen hooft maar ik moet ze wel gelijk geven het is niet bedoelt voor onder de 13 jaar en tot je tegenwoordig zo makkelijk op een dak kan komen van een flatgebouw. Dit heeft echt niks te maken met een game. 😕

 6.   
 7.   
  Cyart's avatar

  het zal eens niet in de VS zijn 🙄

 8.   
  /DareDevil's avatar

  Sorry maar ik vind het best wel grappig

 9.   
  GutZilla's avatar

  Wel sneu…maar dat ze die game dan de schuld geven!?

 10.   
  Maotes's avatar

  En nu krijgen we weer die discussie met regeringen van de leeftijdsgrens van games.

 11.   
  UberProSure's avatar

  Hoe dom kun je zijn echt waar 😕

  [Edit] Allereerst speelde ik GTA al op mijn 13de en ik ben ook niet zo dom om een auto te kapen en ermee tegen andere auto aan te rijden dat ik nog leef.. Hallo get focking brains or something O_o?

 12.   
  jungler's avatar

  dompie dompie dompie 😀

 13.   
  nuclearnemo's avatar

  Laat ze allemaal maar springen, houden we minder domme amerikanen over:P Maar om het weer op een game te schuiven…….is een beetje overdreven….

 14.   
  valdood's avatar

  Raar kind 😕 😕

 15.   
  Overload14's avatar

  Wedden dat het jongetje ook een worstel van was en altijd naar die worsteltoernooien keek? Maarja omdat hij een fan was van Worstelen en hij wss een paar games van heeft ligt het weer aan dat :l

 16.   
  Kilerden's avatar

  had dan teminste Mortal Combat gespeelt, had je ineens uit het niks, “Finish Him!” gehoord..

 17.   
  obi_wan383's avatar

  Het is altijd gemakkelijk het op een game steken. Dan ben je zelf niet aansprakelijk en proberen ze een schadeclaim van de gamemaatschappij te krijgen.

  En toch lukt het bijna nooit…

 18.   
  JonsoN's avatar

  Schuif het dan niet af op de game!!.. De game is gebasseerd op het echte worstelen! Dus als ze willen zeiken, doe het dan bij Smackdown, of Raw wat ze eigenlijk nog niet mogen doen.. Tis dat rotkind zen eigen schuld.. 👿 En van zn ouders..

  Edit: Geen woorden voor.. Wat een klotekind.. 😡

 19.   
  Uchiha linkz's avatar

  Oh Mijn God hoe dom ken je nouw zijn een gwn parachut werkt niet eens van flatgebouw laat staan een zelfgemaakte haha xD verdiende loon sukkel

 20.   
  Alias's avatar

  Wat een domme reacties toch weer, al helemaal die van hierboven me “verdiende loon sukkel” Dude denk eens na dat kind was 9 jaar. Denk je nou dat die het verstand heeft om na te denken over een zelfgemaakte parachute dat het niet zou gaan werken? Denk alsjeblieft eens na voor je iets post en leer de artikelen eens lezen ipv een reactie posten over de nieuwstitel.

  Voor mij zijn het niet de nieuwsberichten die me ergeren maar de posts die er blind bij geplaatst worden.

  Verder ben ik het eens met die directeur dat er eerst een diepgaand onderzoek moet komen voordat er verdere conclusies worden getrokken. Wanneer de toegang tot het dak bijvoorbeeld onvoldoende afgeschermd is voor onbevoegden ligt de schuld namelijk heel ergens anders.

 21.   
  VkraM16's avatar

  Gek dat ook werkelijk waar niemand hem tegenhield 😕
  Ik geef ook liever de schuld aan de ouders . 😡

 22.   
  Mv-Highway's avatar

  Beetje wanhopig 😡

  om een game als Smackdown te verbinden met dit.
  Ik zie geen enkel verband hoor 😕

 23.   
  michael88's avatar

  altijd weer de games 🙁

 24.   
  craz's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Jah schuif het maar weer op de games af :S
  Sindswaarneer spring je bij smackdown van een hoog gebouw af met een parachute??
  Maar dat die kind ook zooo dom is om te springen 😮 "

  Het kind is 9 en zoooo snel makkelijk te beinvloeden dus het heeft met de game te maken hij wou een held van hem nadoen ( niet dat ik anti-gamer ben)

 25.   
  LXZ-76's avatar

  Die woordvoerder van WWE Smackdown vs Raw heeft wel gelijk, het heeft niets met de game te maken en er zit niet voor niets een leeftijds grens aan games. Eigenschuld dikke, hele dikke bult. (arme straat)

 26.   
  Sarge's avatar

  Welke land was het ook al weer? Oh ja, hetzelfde als altijd 😕 😡

 27.   
  nick7's avatar

  Tjaa, het is makkelijk om de schuld weer bij de games te leggen, maar het is ook een stuk verantwoordelijkheid van de ouders. Want als je weet dat je kind daar vatbaar voor is dan laat je hem toch niet zulke games spelen, of klinkt dat zo dom 🙄 .
  Ik vind overigens het argument dat hij nog maar 9 was niet echt overtuigend, toen ik 9 was speelde is ook al games en ik ben nooit ergens van afgesprongen, mensen neergeschoten, auto’s gejat enz.

 28.   
  Tringelinge's avatar

  Dan moeten ze flatgebouwen ook maar gaan verbieden.

 29.   
  nickykolkie's avatar

  -.- wtf gebeurt er allemaal in dat land 😛 xD

 30.   
  Teunb's avatar

  Hadden die ouders echt niet door dat dat jongetje een parachute aan het maken was? Dan hadden ze kunnen vragen wat hij ermee ging doen en dan had hij gezegd: “Ow ik ga van een flat springen.” En dan hadden de ouders dat vast niet geaccepteerd… Nouja, dom dus

 31.   
  Rise Against's avatar

  Zelf ben ik groot fan van WWE. Als ik smackdown of raw op tv kijk, zie je tussen het publiek gewoon kinderen van ongeveer 5 jaar zitten! Als ze de leeftijd van die show eens omhoog deden, want het is niet echt gezond voor een kind om te zien hoe iemand met prikkelpraad een ander zijn gezicht bewerkt( Ook al is het show).

  Tragisch voorval, maar je zou ook de ouders de schuld kunnen geven. Het was vast niet de eerste keer dat die jongen zo enthousiast was over het worstelen. Had hem dan die game niet gegeven, want volgens mij is die echt niet voor 9 jaar en ouder.

 32.   
  Aruen's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, " Sorry geen woorden hier! 😕 "

  Mee eens, plaatje zegt alles.. Als je zoiets probeert moet je gewoon al niet helder in je bovenkamer zijn. Ach, over een paar weken is dit weer vergeten en is er een andere idioot die weer zelfmoord pleegt met de intentie een game na te doen. Kan me weinig meer schelen. 🙄

 33.   
  Thazero's avatar

  Wat heeft een parachute nou te maken met een worstel game?
  Vage shit 😕

 34.   
  M3ntosNL's avatar

  weer heerlijke publiciteit om niks, ze proberen games omlaag te halen, terwijl films erger zijn imo ^^ 😉

 35.   
  NLkevvNL's avatar

  gaan we weer dat gezeik met is de schuld van de games.pff

 36.   
  TotalPicnic's avatar

  volgens mij heeft die vriend gewoon de link niet goed gelegd.

 37.   
  Bino_NL's avatar

  Wat een onzin. Als ik nu voor de trein zou springen komt het door Railroad Tycoon 😛

 38.   
  Teunb's avatar

  Bino_NL schreef, "Wat een onzin. Als ik nu voor de trein zou springen komt het door Railroad Tycoon :P"

  Ik heb net de trein gemist 🙄 kan dat ook in Railroad Tycoon?