Nieuwe poll: Heeft het kijken van trailers invloed op jouw game aankopen?

Na meer dan vijfhonderd stemmen is het weer tijd voor een nieuwe poll, maar dit doen we natuurlijk niet zonder de resultaten van de vorige poll te bekijken. Dit keer was de vraag welk instrument je graag bespeeld tijdens het spelen van een bandgame. Het is duidelijk dat de gitaar het meest populaire instrument is, want met 28% van de stemmen steken de gitaristen met kop en schouders boven de rest uit. Op de tweede plaats staan de drummers met 13% van de stemmen. De zangers en de bassisten zorgden allebei voor 6% van de stemmen. Ten slotte gaf 48% van de stemmers aan dat zij liever geen bandgame spelen.

Met de nieuwe poll vragen we ons af of het kijken van trailers invloed heeft op het koopgedrag van gamers. Zo kun je aangeven dat je via het kijken van trailers kunt zien of een spel jou bevalt of dat je er juist nieuwe games door ontdekt. Ook kun je aangeven dat trailers een vertekend beeld van een game kunnen geven, want ontwikkelaars zorgen er natuurlijk voor dat een trailer zo goed mogelijk in elkaar zit. Ten slotte kun je ook aangeven dat je helemaal geen trailers kijkt.

Laat hieronder gerust een berichtje achter met jouw voorkeur en vergeet ook niet om even je stem uit te brengen. Als je door deze poll weer een leuke trailer wilt bekijken, vergeet dan natuurlijk niet onze trailer pagina.

 1.   
  Mmore's avatar

  Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen
  100%

  Klik op één van de opties om te stemmen. In totaal zijn er al 1 stemmen.

 2.   
  Lode's avatar

  Mmore schreef, " Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen
  100%

  Klik op één van de opties om te stemmen. In totaal zijn er al 1 stemmen. "

  Ja, ik voel mij belangrijk
  Klik op één van de opties om te stemmen. In totaal zijn er al 1000000 stemmen.

 3.   
  Xtremie's avatar

  Nooit door een trailer meestal door gameplaybeelden.
  En soms pre-order ik een game als ik zeker weet dat hij goed is(bijv. GTA 4) 🙂

 4.   
  Kilerden's avatar

  Ik weet al welke game ik ga kopen lang voordat er gameplays vanuit zijn meestal… etc

 5.   
  Basketter14's avatar

  Ik vind dat de trailer de game er veel cooler laten uitzien dan ze eigenlijk zijn.

  Als ik een game wil kopen lees ik eerst de revieuw op GN.

 6.   
  Ika Q's avatar

  Yup, door trailers kom je zeker leuke games tegen. Vooral games zoals Bayonetta en Brutal Legends konden me eerst niet boeien totdat ze trailers hadden vrijgegeven, want beide games hadden genoeg dingen laten zien wat mij wel wat boeide. En heb gelijk beide games gereserveerd. 8)

 7.   
  Tha Destiny's avatar

  Nee, trailers laten vertekende beelden van games zien

  Trailers zijn leuk om een game aandacht te geven in de media, alleen een uitgever zal er altijd voor zorgen dat zijn trailer er heel leuk uit ziet.

 8.   
  Alias's avatar

  “Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen”

  Meestal als ik een game zie waar ik nog niet zo veel van weet zoek ik een paar trailers van deze game op om te kijken wat deze inhoud. Het liefste heb ik dan gewoon een trailer die ook daadwerkelijke gameplay laat zien. Op die manier krijg ik een goed beeld over wat de game mij te bieden heeft. Mocht ik door de trailer nog niet helemaal overtuigd zijn dan kijk ik of er een demo beschikbaar is. Ook kunnen verschillende reviews een goed beeld geven over de inhoud van een game. En soms heb je van die trailers die je helemaal weten te overtuigen, waarbij het natuurlijk ook een misleidende trailer kan zijn.

 9.   
  Codename_black's avatar

  “Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen”

  Zo heeft laast de twee trailers van R.U.S.E mij weten te overhalen.
  voor de rest koop ik alleen games waneer ze een tussen een maand en een jaar oud zijn zodat ik zoiezo geen miskopen doe.

 10.   
  Bello 2185's avatar

  Ja, voordat ik een game koop kijk ik verschillende trailers van het spel

  Ik kijk ook altijd eerst goed naar games voordat ik ze koop, want het is toch zonde van het geld als het geen leuk spel is. 😛

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen

  Ik kijk sowieso altijd wel trailers maar soms ken je een spel niet en heb je ineens een trailer en dan kan je een idee krijgen of het spel leuk is.

 12.   
  mazterman's avatar

  zkkr maar kijk wel altijd een gameplay filmpje trailers hebben altijd wel een mooiere blik op het spel dan het echt is

 13.   
  XTR17's avatar

  Ja, voordat ik een game koop kijk ik verschillende trailers van het spel. Maar reviews geven altijd de doorslag of ik het spel koop of niet. Trailers zijn leuk om te kijken of er een leuk verhaal in zit.

 14.   
  nurie's avatar

  ik pre-order maar koop een weekje later, (meer geduld dan jullie allemaal hebben). meestal is het goedkoper (in UK), en door de reviews heb ik een beter beeld dan door de trailers

 15.   
  JohnnyBNL's avatar

  Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen

 16.   
  XTR17's avatar

  nurie schreef, "ik pre-order maar koop een weekje later, (meer geduld dan jullie allemaal hebben). meestal is het goedkoper (in UK), en door de reviews heb ik een beter beeld dan door de trailers"

  Ik koop games zes maanden later. Kosten ze nog maar 20 euro 😛

 17.   
  Serg1337's avatar

  “Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen ”

  het heeft wel wat invloed op me, ik kijk eerst trailers, en als het me een beetje bevalt ga ik (p)reviews lezen en gameplay bekijken. ik vond Brutal legend ook niet echt leuk klinken, tot dat ik wat trailers heb bekeken 😛

 18.   
  PS3- gamer's avatar

  nope trailers niet!!

  Ik lees meestal meerdere (p)reviews, voordat ik ga kopen

 19.   
  )GN(-Erik's avatar

  Trailers zijn voor mij alleen maar een voorafje 😛 En als ze tof genoeg zijn dat kijk ik pas of ik ze aan ga schraffen. Verder kijk ik ook altijd Videoreviews van games, zodat ik er een beter beeld van krijg. 😉

 20.   
  Mattmerize's avatar

  Ik baseer m’n mening niet alleen op trailers. Trailers zijn wel een goede manier om meer te weten te komen over games waar je anders nooit wat van had gehoord.

  Ik lees eigenlijk nooit meer reviews omdat deze bijna nooit de essentie van de game beschrijven (of in ieder geval niet goed – alsof ze de clue hebben gemist). Daarom luister ik voor de aanschaf van een game met name naar ‘word to mouth-reclame’ van mensen die ik wel hoog in het vaandel heb zitten.

  Het liefst speel ik ook de demo om te kijken hoe de controls en het hele system erbij werken. Trailers waarin developers vertellen waarom hun game zo gaaf is zeggen ook veel over de game zelf. Zo weet ik al dat Brütal Legend qua humor en stijl heel gaaf zal worden omdat Tim Schafer zelf ook gewoon badass is.

 21.   
  PaNNa's avatar

  Niet alleen de trailer heeft invloed… Ook Preview’s/Review’s en demo’s.

 22.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ja maar dan wel allebei Ja, voordat ik een game koop kijk ik verschillende trailers van het spel en
  Ja, door het kijken van trailers kom ik af en toe leuke games tegen