Kom in de stemming met nieuwe screenshots Fallout 3 DLC Point Lookout

Bethesda liet tijdens de E3 al weten dat er nog genoeg nieuwe content onderweg is voor Fallout 3 en vanaf 23 juni aanstaande kunnen we aan de slag met het vierde stuk downloadable content (DLC), genaamd Point Lookout. Deze DLC neemt je mee naar Point Lookout State Park in Maryland, een plek waar geen bommen zijn gevallen. De mensheid heeft het park achtergelaten en het is nu vooral een moerassig gebied. Bekijk nu enkele screenshots om alvast in de stemming te komen…


Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren. Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  ff een vraagje!

  is fallout 3 een fps of een rpg?

 2.   
  ChielB's avatar

  Het is vooral een RPG met veel shooter mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om de game als FPS (vanuit een eerste persoons perspectief) te spelen. Veel gamers spelen een combinatie, met third-person tijdens het verkennen van omgevingen en overschakelen op first-person als je moet schieten.

  Maar het is dus heel persoonlijk wat je prettig vindt spelen. De basis van de game is nog altijd een uitgebreide RPG.

 3.   
  Overload14's avatar

  Damn ik weet niet wat viezer is: Radioactieve ghouls, Supermutants of die Retards op die screens

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Zeker vet alleen ik moet alle voorgaande DLC nog hebben 😛

 5.   
  Mattmerize's avatar

  Die hakbijl… die is gaaf… Zou het niet cool zijn om die bijl als wapen te hebben en dat het hele scherm meebeweegt met de zwaai, dat je echt het gevoel hebt dat je met een zwaar en fataal wapen aan het hakken bent.

 6.   
  NLkevvNL's avatar

  k ga em morge downloadee