Nieuwe Professor Layton-game binnen zes maanden in Europa

Ontwikkelaar Level 5 heeft tijdens de Game Developers Conference goed nieuws naar buiten gebracht voor westerse liefhebbers van Professor Layton and the Curious Village. Het vervolg op deze game, getiteld Professor Layton and the Diabolical Box, moet binnen zes maanden in Europa verschijnen. In Japan is al een hele trilogie met puzzelgames omtrent Layton verschenen en ook werkt men daar aan een film over de bekende professor en een tweede trilogie voor de DS.

Akihiro Hino, studiomanager bij Level 5, heeft bevestigd dat het ontwikkelteam op dit moment druk bezig is met de localisatie van Professor Layton and the Diabolical Box en men hoopt de game binnen een half jaar uit te kunnen brengen. Het derde deel, waarmee deze eerste trilogie van Professor Layton wordt afgesloten, zal vermoedelijk in 2010 bij ons nog verschijnen. Hino verklaarde dat hij daarna ook nog graag de andere trilogie naar het westen wil brengen.

Professor Layton and the Diabolical Box wordt later dit jaar verwacht voor de Nintendo DS.

 1.   
  wa@'s avatar

  Ik vond deel 1 best vet maar is dit niet meer van hetzelfde .

 2.   
  ChielB's avatar

  Het zal nog steeds om uitdagende puzzels en Professor Layton en Luke draaien, maar dan uiteraard met nieuwe verhaallijnen en andere personages die je tegen zult komen. In Japan zijn ook de vervolgen zeer populair gebleken, dus we zullen over een paar maanden merken of dat ook bij ons het geval zal zijn. 😉

 3.   
  ckerigon's avatar

  Huh is deel 2 met andere personages dan?
  Ik vond die professor en die jongen juist zo vet 😛