Professor Layton niet naar Wii, wel meer op DS

In een interview heeft de CEO van Professor Layton ontwikkelaar Level 5 een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van de professor. Zo liet hij weten dat er geen plannen zijn om de franchise naar de Wii te brengen.

Dat betekent echter niet dat de franchise ten einde komt, integendeel zelfs. CEO Akihiro Hino:

    “The current trilogy comes to a conclusion with Professor Layton and the Last Time Travel, but we will be releasing the first title of the new trilogy, Professor Layton and the Flute of Malevolent Destiny in Japan,”

We mogen dus eerst nog een nieuw deel verwelkomen om de huidige trilogie af te sluiten en alsof dat nog niet genoeg is komt er ook een tweede trilogie aan met breinbrekers.

Het zeer spannende verhaal van Professor Layton en de Doos van Pandora voert spelers van puzzel naar puzzel. In totaal zijn er meer dan 150 nieuwe breinbrekers, raadsels en logica-puzzels om op te lossen. In tegenstelling tot de voorganger is het spel in z’n geheel naar het Nederlands vertaald. Zo kan elke speler het verhaal en de puzzels zonder moeite begrijpen. Naast de teksten in beeld zijn ook de tekenfilmpjes en gesproken dialogen geheel in het Nederlands.

Dit keer gaan Professor Layton en Luke op reis om de mysteriën te ontrafelen rondom de plotselinge dood van Dr. Schrader, de vriend en mentor van Professor Layton. Tijdens hun onderzoek vinden ze naast het lichaam van Dr. Schrader een treinkaartje voor de Molentary Express. Vreemd genoeg staat er geen bestemming op het kaartje, dus hebben ze geen idee waar deze luxe trein hen naartoe zal brengen…

Aan jou de taak om het duo voorbij de talrijke puzzels te helpen en te achterhalen wie of wat verantwoordelijk is voor de dood van Dr. Schrader. Kan de mysterieuze Doos van Pandora er iets mee te maken hebben?

Professor Layton en de Doos van Pandora is inmiddels verschenen voor de DS en DSi.

  1.   
    Spam-Fischer's avatar

    het verhaal van dit spel klinkt erg goed

    maar ik vind het spel zelf erorm stom 😥

  2.   
    wajan7's avatar

    vind het niet jamer dat hij naar de wii gaat, zou hem e tog niet voor kopen

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Kan de mysterieuze Doos van Pandora er iets mee te maken hebben?

    ja duh anders noemen ze het niet “En de doos van Pandora”.