Crytek toont tech demo CryENGINE 3

Ontwikkelaar Crytek heeft vooral een reputatie hoog te houden op het gebied van extreme graphics en de twee Crysis-games zijn daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Gebaseerd op de CryENGINE 2 leveren beide games prachtige beelden op, maar men heeft zeker niet stil gezeten. Eerder deze maand onthulde Crytek namelijk het bestaan van de CryENGINE 3, de nieuwste engine die naast de PC ook voor de Xbox 360 en PlayStation 3 gebruikt kan worden.

De CryENGINE 3 laat zich omschrijven als “the first development platform for Xbox 360, PlayStation 3, MMO, DX9/DX10 that also is truly Next-Gen-Ready – with scalable computation and graphics for all major upcoming platforms”. Crytek voegde hier nog aan toe dat de engine inclusief een krachtige sandbox level editor wordt geleverd en vele nieuwe mogelijkheden kent, speciaal voor de consoles, online, MMO en next-gen development.

Tijdens de Game Developers Conference heeft men een tech demo getoond van de CryENGINE 3 en hieronder kan je een deel van deze demonstratie bekijken. In de tech demo zien we onder andere explosies, vernietigbare omgevingen, kogels die water doen opspatten en nog veel meer. Vooralsnog zijn er geen games onthuld die gebruik maken van deze engine.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  Ziet er echt ziek uit. _O_ Heb je vast wel een NASA PC nodig…

 2.   
  Wouter's avatar

  ”Bello 2185″ schreef, "Ziet er echt ziek uit. _O_ Heb je vast wel een NASA PC nodig…"

  Ik wou net zeggen, dat gaat mijn nieuwe pc ook niet trekken. Ik vond het vooral ziek als je op die bomen schiet. Jezus Christus wat een graphics.

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  ik zie niet echt gigantische verschillen met cryengine 2.
  maarja, ziet er wel wat beter uit

 4.   
  JayRoen O’neal's avatar

  Dat is aardig geak!
  Wel nice als je dat kan dragen. En het zou trouwens nog wel eens mee kunnen vallen. Nu kan ook bijna iedereen wel Crisis draaien..

 5.   
  mitchelltje9's avatar

  wow ziet er bruut uit ๐Ÿ˜€

 6.   
  Masterchief's avatar

  Ik merk niet veel verschil met de cryengine 2. Ik denk trouwens ook niet dat deze engine speciaal voor de consoles is. Een 360 zou dit amper zo kunnen weergeven. ๐Ÿ˜›

 7.   
  craz's avatar

  ”veyron92″ schreef, "ik zie niet echt gigantische verschillen met cryengine 2.
  maarja, ziet er wel wat beter uit"

  Maar weet je wat het is de cryengine 2 was al super en nou komen ze met een derde dus de verschillen merk je heel moeilijk ๐Ÿ˜‰

 8.   
  lazylen's avatar

  in รฉรฉn woord wow!

  Laten we hopen dat deze engine snel op mijn ps3 aan het draaien is bij een game 8)

 9.   
  ChielB's avatar

  Masterchief schreef, "Ik merk niet veel verschil met de cryengine 2. Ik denk trouwens ook niet dat deze engine speciaal voor de consoles is. Een 360 zou dit amper zo kunnen weergeven. ๐Ÿ˜› "

  Er staat duidelijk bij vermeld: deze engine is naast de PC ook op de consoles te gebruiken. Het is dus vooral een optimalisatie van de CryEngine 2 geweest, dus mogelijk dat deze wat minder zwaar is voor je PC en daarnaast zijn zulke beelden gewoon mogelijk op een Xbox 360 of PS3. ๐Ÿ™‚

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik ben nu de image van me laptop aan terug zetten als ik helemaal klaar met kijk ik wel even de hig resolution trailer (H)

 11.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Ik voel een Crysis voor Consoles aan komen :P. En een Crysis 2 voor de PC ๐Ÿ˜›

 12.   
  Super Gamer's avatar

  ”Bello 2185″ schreef, "Ziet er echt ziek uit. _O_ Heb je vast wel een NASA PC nodig…"

  WOW ziet er g**l uit.
  HAHA ik heb lekker een NASA PC!!!!

 13.   
  Neolite's avatar

  Nu kunnen ze mooi crysis uitbrengen op de 360 en PS3. Het zou me niets verbazen als ze hier deel 2 ook mee maken. En deze beelden kunnen echt wel worden weergegeven door een xbox 360. ๐Ÿ˜‰

 14.   
  Alias's avatar

  Hoop dat ze deze dan eens bij de volgende Crysis gaan gebruiken, en dan ook dat ze van de volgende Crysis een daadwerkelijk vervolg maken in plaats van een standalone expansion waarin je een side-stotyline speelt. ๐Ÿ˜‰ Verder zien de Graphics er verrekte mooi uit. Nu nog een goede gameplay erbij en je hebt een wonderschone game op de markt. ๐Ÿ™‚

 15.   
  stormtrooper's avatar

  Maar ik vind een ding toch raar…Far cry 2 had precies dezelfde systeemeisen als crysis en zag er hetzelfde uit..En die speelde ook gewoon af op de console`s dus waarom hebben ze dan speciaal een enigne bedacht voor de ps3 en X360?

 16.   
  perryv's avatar

  is dit alles?

 17.   
  ikketjuh's avatar

  stormtrooper schreef, "Maar ik vind een ding toch raar…Far cry 2 had precies dezelfde systeemeisen als crysis en zag er hetzelfde uit..En die speelde ook gewoon af op de console`s dus waarom hebben ze dan speciaal een enigne bedacht voor de ps3 en X360? "

  Farcry 2 en Crysis berusten op verschillende engines. Farcry 2 heeft de dunia engine en crysis (warhead) loopt op de cryengine 1 (2).
  en ze hebben ook verschillende functies, farcry 2 heeft vuur dat zich verpsreidt, crysis niet.
  Systeemeisen zeggen ook niet alles, het gaat om de bouw van de engine. Een computer werkt heel anders dan een console, en het was waarschijnlijk makkelijker om een nieuwe engine te bouwen die ook op de console kan, dan de oude engine aanpassen om op de console te kunnen.

 18.   
  RuftBanaan's avatar

  perryv schreef, "is dit alles?"

  Ja, dit is alles.

 19.   
  Stranqer's avatar

  A dream has come a miracle has happen!!!!!!
  oooooo, hier w8 ik al jaren op!!!

 20.   
  ReinsNL's avatar

  Ik zie niet zo verschil met de cryengine 2 ๐Ÿ˜•

 21.   
  Flashbang's avatar

  De omgevingen zien er wel veel donkerder uit, misschien speelt de volgende Crysis game zich niet af op een tropisch eiland ?……

 22.   
  GraveDevil's avatar

  Kan nou niet echt zeggen dat dit een trailer is waarbij je goed inkunt schatten of het er echt mooier uitziet. Het is een klein beeld, en zo hier en daar ook nog een beetje blokkerig. Verder ben ik het met Flashbang eens: Volgens mij gaat de volgende Crysis zich in een stedelijke setting afspelen, en niet meer ene tropisch eiland. De CryENGINE 2 kon geen steden aan, en ik vond het sowieso al opmerkelijk dat er geen steden te vinden zijn op dat eiland. Volgens mij was er niet meer dan รฉรฉn klein dorpje dat helemaal plat gaat.

 23.   
  JonsoN's avatar

  Ik zie ook niet erg veel verschil.. ๐Ÿ™„

 24.   
  GutZilla's avatar

  Ziet er Breed uit, mijn PC kan dit dus nooooooit draaie…ben nu aant spare voor 2e console(heb al een wii…zucht.. ๐Ÿ™ .)

 25.   
  gebruiker50081's avatar

  Ik zou echt nog wel is willen zien: Gebouwen waar je overal naar binnen kan kijken
  Dat je echt duidelijk de bakstenen ziet
  Dat de mensen er echt heeeeel gevarieerd reageren
  Dat er veel te zien is bijv: vogels in bomen vissen in de sloot

  Gewoon dat alles er ECHT levensecht uit ziet 8) maar dat zal nog wel even duren al zijn ze al aardig opweg ๐Ÿ˜†

 26.   
  Patchy The Pirate's avatar

  Ter informatie:
  dit is de cryengine op de console, voor de domme poster hierboven, er staat in de demo CRYenige 3 en eronder staat Xbox360 :wink:. Verder omdat deze op de consoles is (ik heb m al in HD bekeken) zijn vooral de textures veel lelijker:

  quote:
  A sneak preview of Crytek’s new game engine, CryEngine 3, which will be on next gen consoles and pc. Footage is shown on consoles, not pc, and since high-end pc’s are better than consoles, the pc version will likely have more features/better graphics than the console versions

  en natuurlijk is beeld op de console’s lelijker, de videokaarten daarin hebben 256mb (xbobx360) of 512 (PS3). een highende computer heeft als de eerste game met de cryengine 3 uit is 1.8GB (gtx295) of minimaal 1GB, ik moet toegeven ik speel nog op de slappe 8800GT ๐Ÿ˜›

 27.   
  PixelShooter's avatar

  ”Bello 2185″ schreef, "Ziet er echt ziek uit. _O_ Heb je vast wel een NASA PC nodig…"

  En waarom vergeten mensen steeds dat hardware OOK evolueert? De CryEngines worden mss ingewikkelder en complexer, maar de hardware gaat zeker ook mee. Nu heb je daar het mooiste bewijs van, hoeveel mensen kunnen Crysis nu niet op high spelen? Altijd dat gezeur… kruip van je P4 af en koop eens iets nieuws…

 28.   
  JonsoN's avatar

  PixelShooter schreef, "

  ”Bello 2185″ schreef, "Ziet er echt ziek uit. _O_ Heb je vast wel een NASA PC nodig…"

  En waarom vergeten mensen steeds dat hardware OOK evolueert? De CryEngines worden mss ingewikkelder en complexer, maar de hardware gaat zeker ook mee. Nu heb je daar het mooiste bewijs van, hoeveel mensen kunnen Crysis nu niet op high spelen? Altijd dat gezeur… kruip van je P4 af en koop eens iets nieuws…"

  Jij heb zeker wat nieuws.. Niet iedereen kan dat betalen he?!.. Beetje domme reactie ofniet..

 29.   
  lucasthebest's avatar

  kom maar op dan, ๐Ÿ˜† …. .. ๐Ÿ™„

 30.   
  assassin_MKA's avatar

  Ik moet er geen zorgen over maken.
  Crysis kan ik al op very high met men 4870.
  bij cryengine 3 zal het ook lukken. ๐Ÿ˜›

 31.   
  wiebeg's avatar

  Wow Wat verstaat iedereen onder een NASA PC— ATI HD 4870 2GB= 4GB werk gehuegeen – 1050WATT VOEDING zoiets?

 32.   
  7lotus94's avatar

  I love it ๐Ÿ˜€

 33.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ziet er zeker goed uit hier door kunnen echt vet mooie spellen op de consoles ook komen :D, ik vind alleen jammer dat de trailer in flash is ik zie toch dat grafischs minder zijn