Rogue Warrior niet meer in ontwikkeling bij Zombie Studios

Rogue Warrior, de nieuwe shooter van Bethesda Softworks, heeft al tijden niets meer van zich laten horen. De game zou in 2007 al verschijnen, maar verdween eigenlijk vrij stilletjes van de radar. Vandaag is naar buiten gebracht dat de oorspronkelijke ontwikkelaar, Zombie Studios, niet meer aan Rogue Warrior werkt.

Bethesda bevestigde dat de game nog altijd in ontwikkeling is, dus de kans lijkt groot dat men een andere ontwikkelaar op het project heeft gezet. Een officiële mededeling omtrent deze game wordt spoedig verwacht.

In Rogue Warrior speel je Dick Marcinko, leider van een elite SEAL-eenheid die vast zit achter de vijandelijke linies in Noord Korea tijdens een missie om de nucleaire dreiging van het land in te dammen. Als er oorlog uitbreekt tussen Noord en Zuid Korea is het aan jou de taak om je team terug naar Zuid Korea te leiden. Je bent zwaar in de minderheid, je hebt geen ondersteuning en er zijn slechts beperkte mogelijkheden om voorraden aan te vullen. Deze missie brengt je langs diverse locaties zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, van onderzeeboten tot kampen voor krijgsgevangenen.

Verder werken de ontwikkelaars aan een speciaal multiplayersysteem dat spelers de mogelijkheid biedt om zelf multiplayer maps te bouwen, samengesteld uit andere bestaande maps. Het systeem werkt als volgt: elk level bestaat uit 3 deelgebieden. Jij kiest een gebied uit, het andere team kiest er een uit en het centrale gebied wordt door de game willekeurig gekozen uit de totale lijst. Hierdoor zijn meer dan 200 combinaties mogelijk, waardoor je niet snel een bekende spelwereld tegen zult komen. De verrassing wordt helemaal groot aangezien teams pas weten wat de tegenstander heeft gekozen als ze in het spel zitten.

Rogue Warrior verschijnt op een onbekende datum voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Oldsk00ll's avatar

    Klinkt zeker als een toffe game kijken wat het wordt.