Mickey Rourke als stemacteur in Rogue Warrior

Vorige maand werd al gemeld dat de game Rogue Warrior door uitgever Bethesda aan een nieuwe ontwikkelaar is uitbesteed, namelijk Rebellion. Vandaag blijkt dat men de game van een zeer aansprekende stemacteur voorziet, namelijk Mickey Rourke. Deze winnaar van een Golden Globe en Oscar-genomineerde acteur, die we onder meer kennen van zijn rollen in Sin City en recent nog The Wrestler, zal de stem inspreken van hoofdpersoon Dick Marcinko.

Todd Vaughn, Executive Producer van Rogue Warrior, verklaarde:

  “Mickey Rourke was our first choice to play Marcinko in Rogue Warrior. He absolutely, one-hundred percent captures Marcinko’s raw and gritty personality.”

In Rogue Warrior speel je Dick Marcinko, leider van een elite SEAL-eenheid die vast zit achter de vijandelijke linies in Noord Korea tijdens een missie om de nucleaire dreiging van het land in te dammen. Als er oorlog uitbreekt tussen Noord en Zuid Korea is het aan jou de taak om je team terug naar Zuid Korea te leiden. Je bent zwaar in de minderheid, je hebt geen ondersteuning en er zijn slechts beperkte mogelijkheden om voorraden aan te vullen. Deze missie brengt je langs diverse locaties zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, van onderzeeboten tot kampen voor krijgsgevangenen.

Verder werken de ontwikkelaars aan een speciaal multiplayersysteem dat spelers de mogelijkheid biedt om zelf multiplayer maps te bouwen, samengesteld uit andere bestaande maps. Het systeem werkt als volgt: elk level bestaat uit 3 deelgebieden. Jij kiest een gebied uit, het andere team kiest er een uit en het centrale gebied wordt door de game willekeurig gekozen uit de totale lijst. Hierdoor zijn meer dan 200 combinaties mogelijk, waardoor je niet snel een bekende spelwereld tegen zult komen. De verrassing wordt helemaal groot aangezien teams pas weten wat de tegenstander heeft gekozen als ze in het spel zitten.

Rogue Warrior verschijnt eind 2009 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Tadao's avatar

  mickey wie? O.o xD

 2.   
  ChielB's avatar

  Iemand die als acteur toch behoorlijk wat heeft gepresteerd. 😉