Alpha Protocol bevestigd voor oktober

Ontwikkelaar Obsidian, die eerder al werkte aan games als Knights of the Old Republic 2 en Neverwinter Nights 2, kondigde vorig jaar al een nieuwe role-playing game aan voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, genaamd Alpha Protocol. Vandaag is door uitgever SEGA bevestigd dat Alpha Protocol ergens in oktober zal verschijnen. Liefhebbers van spionage en mooie vrouwen komen eind dit jaar dus helemaal aan hun trekken.

Alpha Protocol plaatst je in de schoenen van Michael Thorton, een beginnend geheim agent in de stijl van James Bond, Jack Bauer en Jason Bourne. Gedurende de game kan je 10 skills verbeteren, elk met 10 ranks, om uiteindelijk een ultieme superspion te worden. De combat en gameplay bestaat uit real-time actie, waarbij je kunt rekenen op een third-person perspectief zoals in Mass Effect. De besturing is opgezet zoals die van BioShock, waarmee je door diverse gadgets kunt navigeren. Het upgraden van je krachten is ook van invloed op de manier waarop je situaties kunt waarnemen.

Verwachte diepe en doorlopende dialogen zoals in Mass Effect en je kunt ook verschillende paden kiezen tijdens het spelen, afhankelijk van je stemming of een rustige of ongeduldige aanpak je voorkeur heeft. Je zult voor je missies over de hele wereld reizen en romances spelen ook een grote rol, aangezien je regelmatig met verleidelijke vrouwen te maken zult hebben.

Lees voor meer informatie over Alpha Protocol ook eens onze Fast Forward!

Alpha Protocol zal in oktober verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Lijkt me wel leuk 8)