2K: Bioshock kan vijf sequels krijgen

Volgens Christoph Hartmann, president van 2K, kan Bioshock wel vijf sequels krijgen, zolang het verhaal door gaat. Hij belooft niet dat er ook daadwerkelijk vijf games zullen komen, maar hij denkt dat dit wel een goede mogelijkheid zou kunnen zijn. Hij verklaarde:

  For Bioshock, because it’s so story driven, the question obviously arises: how long can you do it without turning into The Matrix? The first Matrix was great, the second one was weird and the third one, you thought: ‘Who [making this] is on crack and who isn’t?’. But, then again, look at Star Wars. It’s a fight between good and evil, just like Bioshock. If we spin it the right way and get the right twist of innovation, we can make six parts of it, as Star Wars did.”

Gelukkig belooft Hartmann dat men zeker geen Bioshock-games uit zal gaan persen omdat er per se een nieuwe game moet komen:

  But we have to be careful not to cash in. I won’t name the company, but there was a great racing game years ago. They brought it back year-on-year. If you look at the scores, it’s hard to believe what they’ve done to it. It’s upsetting, actually.”

Fans van racegames die ‘snelheid nodig hebben’, zullen allicht weten over welke serie Hartmann het heeft.

 1.   
  delta62's avatar

  😮

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  😆

 3.   
  ChielB's avatar

  “Kan krijgen” is natuurlijk wat anders dan “krijgt”. En als het net als Star Wars moet gaan, dan duurt het allemaal nog wel vele jaren… 😉

 4.   
  Umbra's avatar

  Ik heb hier een tweestrijdig gevoel bij. Enerzijds is het fantastisch dat er nog vijf games zouden kunnen komen die zich in de Bioshock-wereld situeren, maar aan de andere kant denk ik dan weer: ‘hoelang zal het duren voor het op uitmelkerij lijkt?’

 5.   
  craz's avatar

  ”delta62″ schreef, " 😮 "

  😮

 6.   
  LXZ-76's avatar

  Umbra schreef, "Ik heb hier een tweestrijdig gevoel bij. Enerzijds is het fantastisch dat er nog vijf games zouden kunnen komen die zich in de Bioshock-wereld situeren, maar aan de andere kant denk ik dan weer: ‘hoelang zal het duren voor het op uitmelkerij lijkt?’ "

  Ja die vraag stelt hartman zich zelf ook als je ff tussen de regels leest 😛

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  WOW 5 times the fun ! 😆

 8.   
  mrxthereal's avatar

  LXZ-76″][quote=”Umbra schreef, "Ik heb hier een tweestrijdig gevoel bij. Enerzijds is het fantastisch dat er nog vijf games zouden kunnen komen die zich in de Bioshock-wereld situeren, maar aan de andere kant denk ik dan weer: ‘hoelang zal het duren voor het op uitmelkerij lijkt?’ "

  Ja die vraag stelt hartman zich zelf ook als je ff tussen de regels leest 😛
  [/quote]

  Ik heb precies hetzelfde gevoel als Umbra. Aan de ene kant zou ik het ongelooflijk vet vinden als er nog 5 games uitkomen met dezelfde ongelooflijke kwaliteit als Bioshock (1). Aan de andere kant vind ik dus echt dat ze het niet moeten incashen. De games moeten wel eer aan doen aan Bioshock 1 en dus de naam Bioshock, en bovendien de fans! Natuurlijk zegt die gast wel dat hij ook niet wil incashen maar die gast runt toch een bedrijf, hij wil winst maken. En als ze straks niet meer genoeg stof hebben voor een nieuw deel dat super goed is zal die gast toch geneigd zijn er een te maken die ”wel redelijk goed is”.

 9.   
  DaxPg's avatar

  mrxthereal schreef, "

  ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”Umbra”].."

  Ja die vraag stelt hartman zich zelf ook als je ff tussen de regels leest 😛
  "

  Ik heb precies hetzelfde gevoel als Umbra. Aan de ene kant zou ik het ongelooflijk vet vinden als er nog 5 games uitkomen met dezelfde ongelooflijke kwaliteit als Bioshock (1). Aan de andere kant vind ik dus echt dat ze het niet moeten incashen. De games moeten wel eer aan doen aan Bioshock 1 en dus de naam Bioshock, en bovendien de fans! Natuurlijk zegt die gast wel dat hij ook niet wil incashen maar die gast runt toch een bedrijf, hij wil winst maken. En als ze straks niet meer genoeg stof hebben voor een nieuw deel dat super goed is zal die gast toch geneigd zijn er een te maken die ”wel redelijk goed is”.[/quote]

  Misschien is dat wel zo maar het ik denk dat we wel een beetje vertrouwen mogen hebben. Ik bedoel, Hartmann belooft niets en met Bioshock 2 voor de deur hebben we in elk geval wat te doen tot nummer 3 eraan komt.

 10.   
  Mrn.'s avatar

  Over welke race game hebben ze het 🙄 ?

 11.   
  NLkevvNL's avatar

  moet dat nou 5XD vind er 2 al genoeg denk ik:P

 12.   
  Pumbajeffrey's avatar

  geheh, je weet gewoon precies welke racegame ze bedoelen… haha

 13.   
  delta62's avatar

  ChielB schreef, "”Kan krijgen” is natuurlijk wat anders dan “krijgt”. En als het net als Star Wars moet gaan, dan duurt het allemaal nog wel vele jaren… 😉 "

  Star wars is vet 8)

 14.   
  JonsoN's avatar

  Wacht eerst op BS2, zien we dan wel weer verder 🙂

 15.   
  7lotus94's avatar

  ALS het gebeurt, zou het leuk zijn… Alleen moet het niet dezelfde fout maken als de NFS serie, die elke game onderuit gaat..

 16.   
  Mrn.'s avatar

  Pumbajeffrey schreef, "geheh, je weet gewoon precies welke racegame ze bedoelen… haha"

  Zeg even, ik weet het niet! En ik ben er nu nieuwsgierig naar 😛 !

 17.   
  Pack Leader's avatar

  Ik kan eigenlijk niet wachten :P.