Prince of Persia krijgt geen DRM op de PC

DRM is een techniek die tegenwoordig veel wordt toegepast op PC-games om piracy te voorkomen. Ubisoft is er een groot fan van. Door DRM aan een game toe te voegen is het onmogelijk om de game vaker dan een bepaald aantal keren te installeren. PC-gamers hekelen dit systeem echter en geven aan een game liever te downloaden dan het risico te lopen om de gekochte game niet meer te kunnen installeren. Community Manager Chris Easton wil wel eens zien in hoeverre gamers wél bereid zijn om een game aan te schaffen, want de PC-versie van Prince of Persia zal géén DRM bevatten. Deze game kan dus naar hartelust geïnstalleerd worden. Easton heeft echter een hard hoofd in de oprechtheid van gamers:

    “A lot of people complain that DRM is what forces people to pirate games but as PoP PC has no DRM we’ll see how truthful people actually are,” said Easton in a post on the Ubisoft forums. “Not very, I imagine.”


In de nieuwste Prince of Persia bevindt de Prins zich in een nieuwe wereld die corrupt en aangetast is. Het verhaal en daarbij het doel van de Prins is dan ook om deze wereld te zuiveren. Dit verhaal en de daarbij horende omgevingen zullen dit keer meer fantasierijk zijn en zich niet zo vasthouden aan de werkelijkheid. Het moet een magischere, haast pöetische vormgeving krijgen, maar toch zeer geloofwaardig blijven. De speler moet verschillende ‘Lightwells’ aansteken, die zuiver licht de wereld in zullen zenden en daarmee de wereld één voor één haar puurheid teruggeven.

De transformatie van de wereld die hiermee gepaard gaat gebeurt realtime. Geen vervelende cutscenes meer dus, maar je kunt gewoon rond lopen terwijl je omgevingen zich aan de nieuwe situatie aanpassen. Zo groeien planten terug en wordt de lucht weer helder terwijl je je kunt blijven bewegen. Ook is het in deze Prince of Persia niet meer mogelijk om de tijd te manipuleren. Geen tijdgereis en teruggedraai meer dus.

De nieuwste Prince of Persia is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en DS. Binnenkort verschijnt de game ook voor de PC.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Tenminste nog 1 gamestudio die geen domme security er op gooit 😆 Go Ubisoft!! 😉

  2.   
    Tha Destiny's avatar

    DRM is achterhaald, is vaak binnen enkele dagen gecraked.

  3.   
    Umbra's avatar

    DRM of geen DRM, deze game moet ik hebben, en het liefst legaal (ik download niet, geeft veel te veel problemen en risico’s).

  4.   
    Ika Q's avatar

    Ik heb em besteld, hopelijk krijg ik em maandag binnen 8)