Prince of Persia is terug… als VR Escape Room

Wat krijg je als je een geliefde game-franchise laat terugkeren als VR escape room die ook nog eens alleen speelbaar is in speciaal daarvoor ingerichte arcadehallen? Lees verder voor het antwoord, maar ja: dit is inderdáád de manier waarop Ubisoft Prince of Persia terugbrengt. Binnenkort is Prince of Persia: The Dagger of Time als escape room te spelen met behulp van VR-brillen. Daarvoor je naar een hal als The VR Room in Utrecht of Amsterdam.

Dit onthult Ubisoft middels de trailer die je onderaan dit bericht kunt checken. In Prince of Persia: The Dagger of Time heb je de mogelijkheid om de tijd te beheersen zoals je dat ook doet in klassiekers als The Sands of Time. Met die vaardigheid moet je de puzzels opleggen die The Dagger of Time je voorschotelt, en dat binnen een bepaalde tijd.

Er wordt al lange tijd gespeculeerd over een nieuwe Prince of Persia. Al in 2014 (!) werd er gehint naar een nieuw deel, wat in 2018 wederom gebeurde. Sinds in mei jongstleden beelden opdoken van een geannuleerde game, is de spanning nóg hoger geworden. Maar hoewel een nieuwe game-titel natuurlijk niet is uitgesloten, voelt dit voor veel fans toch als een flinke teleurstelling.

Die teleurstelling is ook terug te zien in de beoordelingen van de trailer: minder dan de helft is een thumbs up. Dit zijn weliswaar niet zulke slechte cijfers als Command & Conquer: Rivals en Diablo: Immortal mochten noteren, maar toch niet al te fraai. Het antwoord op de vraag aan het begin van dit bericht, luidt dan ook: “You get what you f*cking deserve!

Mocht je overigens alsnog geïnteresseerd zijn in deze VR escape room-ervaring, check dan hieronder de trailer en check ook de Ubisoft-pagina om te zien of er een VR-centrum bij jou in de buurt zit waar je Prince of Persia: The Dagger of Time kunt ervaren.

Onze Salim en Peter zijn al bij Enversed geweest in Eindhoven om Dagger of Time te ervaren. Beluister de laatste GN Podcast (vanaf 28:30) voor dit avontuur!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren