Software Nintendo DSi niet regiovrij

Met de oude DS en DS Lite had je het makkelijk: was er een game die wel in Amerika of Japan uitkwam maar (nog) niet in Europa dan kon je deze game gewoon importeren. Met de nieuwe Nintendo DSi zal dit niet meer mogelijk zijn: als je een Europese DSi hebt kun je enkel games uit Europa hierop spelen. Even snel de Japanse DSi importeren zodat je er alvast mee kunt pronken bij je vrienden zal er dus helaas ook niet bij zijn, tenzij je goed Japanse spreekt en er dus niks op tegen hebt alleen nog maar Japanse games te spelen.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons in de lente van 2009 te verschijnen. In Japan verschijnt het nieuwe model al op 1 november tegen een prijs van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  😥 Nog een reden minder om hem te kopen 😥

 2.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Er zijn al zo weinig redenen. 😳

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Soviet Pdep schreef, "Er zijn al zo weinig redenen. 😳 "

  1: Niet regio vrij

  2: Geen GBA slot 🙁

  3: Alleen nog zwart en wit 😛

  4: onnodige camera’s ?? 😕

  Maarja, het is ook een Nintendo DS die minder is bedoeld om er onderweg mee te gamen, maar meer voor video, muziek en andere applicaties toch? 😉 (tip: Leuk voor een IBAND 😀 😆 )

 4.   
  Basketter14's avatar

  Damm, nu ik iemandvan Japan ken.
  Voor wat is dat nu eigenlijk goed? 😕

 5.   
  Fawaka-W's avatar

  beetje hacken hier en daar en opgelost 🙂

 6.   
  GutZilla's avatar

  tja…als nintendo in een ding wel goed is is het toch echt uitmelkerij…