Spore prototypen vrijgegeven

Het nieuwste paradepaardje van Will Wright, genaamd Spore is inmiddels verschenen. Vandaag heeft EA Maxis een handreiking gedaan naar de hardcore fans van de game. Er zijn namelijk prototypen geüpload die gebruikt zijn om Spore als concept te verkennen. Elk van de prototypen kan gedownload en gespeeld worden.

De stukken software lopen uiteen van een simulator voor aantrekkingskracht tussen wolkdeeltjes tot een ruimtesimulator die gebruikt werd om het concept van de ruimte-fase, de laatste fase van Spore, te verkennen.

Geen van allen geniet officiële ondersteuning van EA en het gebruik van de software is op eigen risico. Het geeft echter wel een aardig inkijkje in hoe Spore tot stand is gekomen. Nieuwsgierigen kijken hier.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore is inmiddels verschenen voor de PC.

  1.   
    -050- Critical's avatar

    wat op eigen risico dat je pc vastloopt? beetje raar dat het van ea zelf is 😆

  2.   
    MetalGamer666's avatar

    Iemand die weet of je Spore nodig hebt om deze te testen? Want ik heb het (nog) niet, maar zou dit wel eens willen proberen.

    Plus, voor het eerste vind ik geen dl-link :s

  3.   
    Rock-in's avatar

    Wanneer kondigen ze nu eindelijk eens de add-on aan. Spore kan er namelijk wel een paar gebruiken. 😛 😆

  4.   
    TotalPicnic's avatar

    origineel idee
    ik ben obcessed met phisics, geweldig om mee te klooien