Nintendo meest gevoelig voor recessie volgens analisten

Dat de economische recessie toch wel enige invloed zal hebben op de game-industrie is inmiddels al wel bekend. Dit zal onder andere komen doordat consumenten minder te besteden zullen hebben en dus minder games zullen gaan kopen.


Volgens analisten zorgt dit ervoor dat Nintendo het meest gevoelig is voor de recessie omdat dit een bedrijf is dat zich hoofdzakelijk richt op casual gamers. Aangezien casual gamers games minder belangrijk vinden dan hardcore gamers om geld aan uit te geven zal deze eerste groep games eerder links laten liggen in de winkels of naar een andere oplossing zoeken om de games toch te kunnen spelen. In het Verenigd Koninkrijk worden de gevolgen van de recessie al duidelijk aangezien winkeliers aangeven dat producten van Nintendo veel minder eerstehands verkocht worden momenteel, maar des te vaker tweedehands.

 1.   
  kasper1221's avatar

  toch is nindendo coowl 8)

 2.   
  Uchiha linkz's avatar

  ”kasper1221″ schreef, "toch is nindendo coowl 8) "

 3.   
  Rock-in's avatar

  Tja, zij richten zich volledig op de mainstream gamesmarkt. Beetje balans in het games aanbod kan echt geen kwaad. Blijkt maar weer dat te snel geld maken niet de beste optie is. Als het echt tegen zit dan kunnen ze behoorlijk geraakt gaan worden. 😕

 4.   
  Mrn.'s avatar

  Ja, hier kan Nintendo best een groot probleem mee krijgen.

 5.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Ik vond het rode Nintendo logo veel leuker dan die grijze… ’t word te elverig (Fairy odd parents ftw) 😆