EA brengt Spore en andere games naar Steam

Eerder waren er al geruchten dat meer games van Electronic Arts via Steam beschikbaar zouden worden gemaakt, en nu nu blijken deze geruchten waar te zijn. Er zijn nu inmiddels twaalf games van Electronic Arts te downloaden via Steam waaronder Spore, Spore Creepy & Cute Parts Pack, Warhammer Online, Mass Effect, Need for Speed Undercover, Crysis en Crysis Warhead. Binnenkort zullen ook games zoals Dead Space, Mirror’s Edge, en Command and Conquer: Red Alert 3 volgen.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore is inmiddels verschenen voor de PC.

Wil je weten of wij ons vermaakt hebben met Spore? Check dan onze review!

  1.   
    PixelShooter's avatar

    Jah, net nu spore de dollar gelijkstelt aan de euro…
    Misschien goed voor de non-Europeaanse kopers, maar hier hebben wij niets aan 😡

  2.   
    craz's avatar

    Ik denk dat ze dit doen omdat mensen hem illegaal downloaden. En misschien denken ze nou dat ze hem in plaats van illegaal te downloaden legaal zullen downloaden.

  3.   
    nanathan's avatar

    helemaal mee eens op bovenstaande reacties.

    Wij hebben helemaal niets aan die prijzen en de game is al meer illegaal gedownload dan verkocht.
    Mss is er toch wel ergens een verband te merken.

    De gamesindustrie mag wel eens beginnen na te denken want ze behandelen europa als een stuk stront en willen enkel het geld uit onze zakken kloppen. Het moet gedaan zijn.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik heb geen steam en hoef het ook niet

  5.   
    martijn901's avatar

    met het bovenstaande eens en in Europa worden wel veel games verkocht ze moeten ons niet meer als niets behandelen 😛

  6.   
    Alirocks1's avatar

    Moet ik geld verspillen aan die troep genaamd steam 👿
    Ja daaaag 😡
    Potje sporen moet je weer naar de winkel om die troep te krijgen klooien bij de balie 🙄 .
    Dom zeg echt domper 🙁