Vier nieuwe Spore-games in aantocht

Tijdens een event dat helemaal in het teken stond van het bekende spel Spore, heeft ontwikkelaar Maxis vier nieuwe games voor deze creatieve game serie aangekondigd. Al de vier nieuwe Spore games zullen dit jaar nog uit moeten komen.

Als eerst zijn Spore Hero voor de Nintendo Wii en Spore Hero Arena voor de Nintendo DS aangekondigd. Spore Hero zal zich meer gaan richten op de het besturen van één wezen. Met dit wezen zal je ook echt een verhaal gaan meemaken, maar natuurlijk zal je dit wezen wel zelf mogen creëren. Spore Hero en Spore Hero Arena zullen rond de herfst in de winkel liggen.

Daarnaast komt er ook nog een nieuwe Spore-game naar de PC en deze zal de naam Spore Creature Keeper dragen. Spore Creature Keeper is een soort Tamagotchi, je zal het door jou gecreëerde wezen dus meer als een huisdier moeten zien. Zo moet je hem opvoeden en kan je zijn huis ook nog eens aanpassen. Het spel zal tevens een multiplayer modus bevatten, waarmee jouw wezen andere wezens kan ontmoeten. Spore: Creature Keeper wordt ergens in het begin van de zomer in de winkels verwacht.

Ten slotte is er Spore: Galactic Adventures en dit zal het eerste uitbreidingspakket voor het bekende spel Spore worden. In deze uitbreiding kun je jouw wezen naar nieuwe planeten stralen om daar nieuwe missies aan te gaan. Natuurlijk zullen er ook nieuwe onderdelen voor jouw creaties bij de uitbreiding zitten. Spore: Galactic Adventures wordt ergens in het begin van de zomer in de winkels verwacht.

 1.   
  Rock-in's avatar

  Zoals verwacht, een ongezonde hoeveelheid add-ons. Vind het zonde dat de basis van het geheel ( Spore ) zo slecht is afgewerkt, zo weinig diepgang. 😐

  Toch wel benieuwd wat ze er allemaal in gaan stoppen. 😛

 2.   
  ChielB's avatar

  Er is maar 1 echte add-on aangekondigd, dus daar is niets vreemds aan eigenlijk.

 3.   
  Mmore's avatar

  Denk dat Rock-in refereert naar hoe het allemaal opgesplitst het wordt. Nu al wordt het moeilijk om overzicht te behouden.. Ik vond Spore enorm tegenvallen, had er namelijk best hoge verwachtingen van.

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nou dat zullen de Christenen (weer) leuk vinden. Ik weet niet of iemand dat heeft gehoord meer een erg gelovige (boze) christen heeft een anti Spore website in de lucht gegooid, zo kwaad is ie op Will Wright omdat ie Spore en natuurlijk De Sims heeft gemaakt. En natuurlijk gaat beide games over natuurlijk over Evolution/mensen creeéren enzo enzo. En elke christen weet natuurlijk dat GOD de wereld/Mens/dier heeft gemaakt dus Here we go again!

  Edit : (Dan kan deze linkje natuulijk weg.) 🙄

 5.   
  ChielB's avatar

  Dat nieuwsbericht hadden we vorig jaar uiteraard ook. 🙂

 6.   
  Rrm's avatar

  oh leuk, spore was al een tegenvaller, nu gaan ze nog uitmelken ook… WILLEN de mensen bij maxis soms een slechte reeks op de markt brengen?

 7.   
  Garuda's avatar

  LET HET UITMELKEN BEGINNNN…!!!! 😆

 8.   
  Ma-x-rinus's avatar

  Why….. WHY!!!!!!!!

 9.   
  Rock-in's avatar

  Mmore schreef, "Denk dat Rock-in refereert naar hoe het allemaal opgesplitst het wordt. Nu al wordt het moeilijk om overzicht te behouden.. Ik vond Spore enorm tegenvallen, had er namelijk best hoge verwachtingen van. "

  Precies, Spore is mij op veel punten ook viest tegen gevallen. Ze mogen zeggen wat ze willen, maar het spel Sporeis alles behalve af. Er is verder niet veel diepgang te vinden, het had velen malen uitgebreider gekund. Zeker met 8jaar ontwikkelen.

 10.   
  jungler's avatar

  spore lijkt me echt wel grappig hoor 🙂

 11.   
  craz's avatar

  jungler schreef, "spore lijkt me echt wel grappig hoor 🙂 "

  Nou probeer hem 😛

 12.   
  NightHawk's avatar

  And so it begins…

 13.   
  Alias's avatar

  jungler schreef, "spore lijkt me echt wel grappig hoor 🙂 "

  Spore is ook wel een grappig spel, mocht je hem gaan spelen raad ik je aan om er niet al te veel van te verwachten. Zo kan hij ook niet tegenvallen. Je kan in ieder geval een hoop minder als je in eerste instantie hebt gedacht. Ook vind ik dat sommige fases wel wat langer / uitgebreider hadden gemogen. En om die problemen te verhelpen door een hoop add-ons uit te brengen is ook weer iets waarvan ik vind dat het niet zo nodig is. Had liever gezien dat ze nog een jaartje extra aan Spore hadden gewerkt en dat ze er dan een complete game van hadden gemaakt. 😉

 14.   
  xizaaR's avatar

  Alias schreef, "

  ”jungler” schreef, "spore lijkt me echt wel grappig hoor 🙂 "

  Spore is ook wel een grappig spel, mocht je hem gaan spelen raad ik je aan om er niet al te veel van te verwachten. Zo kan hij ook niet tegenvallen. Je kan in ieder geval een hoop minder als je in eerste instantie hebt gedacht. Ook vind ik dat sommige fases wel wat langer / uitgebreider hadden gemogen. En om die problemen te verhelpen door een hoop add-ons uit te brengen is ook weer iets waarvan ik vind dat het niet zo nodig is. Had liever gezien dat ze nog een jaartje extra aan Spore hadden gewerkt en dat ze er dan een complete game van hadden gemaakt. 😉 "

  De stamfase bijv. Ik vond het irritant dat je maar, 12 á 13 stamleden kunt hebben. Als ze dat limiet nu hadden weggelaten, was het ten eerste, veel leuker geweest om het te spelen, en ten tweede ook niet nodig om daar een expansion van uit tebrengen.Het blijft een, vraag als ze Spore ook gaan uitmelken zoals onder andere The Sims.

 15.   
  Rock-in's avatar

  Dat is maar een heel klein voorbeeldje. Het spel Spore heeft een geweldige basis en is voor iedereen toegankelijk. Voornamelijk door de manier waarop het aangeboden word. Het spel Spore is eigenlijk ook niets meer dan de basis, een introductie van het Spore Universum.

  In het begin ben je nog enthousiast over het spel, maar na 3x alle fases te hebben doorlopen word het spel ongelooflijk saai. Wat mij in het begin ontzettend heeft geërgerd is het kleine scala aan onderdelen, het gigantische lage item limiet, de kale editor waar bijna niets mee gedaan kan worden en het gebrek aan geanimeerde creaties. Aanvalsvoertuigen bijvoorbeeld zijn na het afronden gewoon een stel stijve dingen, die steeds de zelfde aanvallen uitvoeren.

  Eenmaal wat verder, ga je nadenken over de mogelijkheden. Na een keertje of 5, kom je tot de conclusie dat het spel bar weinig diepgang heeft en behoorlijk eentonig is.

 16.   
  JonsoN's avatar

  Rock-in schreef, "Dat is maar een heel klein voorbeeldje. Het spel Spore heeft een geweldige basis en is voor iedereen toegankelijk. Voornamelijk door de manier waarop het aangeboden word. Het spel Spore is eigenlijk ook niets meer dan de basis, een introductie van het Spore Universum.

  In het begin ben je nog enthousiast over het spel, maar na 3x alle fases te hebben doorlopen word het spel ongelooflijk saai. Wat mij in het begin ontzettend heeft geërgerd is het kleine scala aan onderdelen, het gigantische lage item limiet, de kale editor waar bijna niets mee gedaan kan worden en het gebrek aan geanimeerde creaties. Aanvalsvoertuigen bijvoorbeeld zijn na het afronden gewoon een stel stijve dingen, die steeds de zelfde aanvallen uitvoeren.

  Eenmaal wat verder, ga je nadenken over de mogelijkheden. Na een keertje of 5, kom je tot de conclusie dat het spel bar weinig diepgang heeft en behoorlijk eentonig is. "

  Waarschijnlijk veranderen ze dit in die add-ons, net als bij de sims.. uitmelken indeed..

 17.   
  Alirocks1's avatar

  And so like you evolve in spore.
  SPORE WILL EVOLVE.
  Alleen die hero bevalt mij niet zo veel.
  Galactic Adventures is cool 😀 !
  En ik heb spore sinds de dag hij werd uitkwam.
  Awesome game 8) !
  Doch ik speel hem niet vaak 😥 maar daar ga ik aan werken 😛