BioShock kent verplichte installatie op PlayStation 3

De nieuwste versie van BioShock die zijn opwachting zal maken op de PlayStation 3 behoeft een verplichte installatie van ongeveer tien minuten. In die tijd wordt zo’n 5GB van je harde schijf in beslag genomen met data van de game.

Eerdere geruchten deden vermoeden dat de game een zeer grote opslagruimte vereiste, maar de 5GB die nu blijkt ligt redelijk in lijn met andere games die installatie vereisen.

BioShock is volgens de makers uniek in zijn soort waarbij je een “levende, unieke en onvoorspelbare FPS-ervaring” voorgeschoteld krijgt. Nadat je vliegtuig is gecrasht in onbekende wateren, ontdek je een roestige bathysfeer waarmee vroeger onderzoek onder water is gedaan. Je daalt af naar Rapture, een stad verborgen in de diepe zee. Deze stad werd gebouwd als ideale beschaving voor een aantal geselecteerde wetenschappers, kunstenaars en industrialisten. Nu is het idealisme verdwenen en de stad is overspoeld met lijken. Upgrade je wapens of modificeer je lichaam dankzij de diverse Plasmid Stations die je daar aantreft, waarmee je diverse speciale krachten kunt krijgen. Maak bewuste keuzes om uiteindelijk de grote vraag te beantwoorden: gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture… of red je ze uit hun kwellende situatie?

BioShock is inmiddels verschenen voor de PC en Xbox 360. Op 24 oktober komt de game nog naar de PlayStation 3.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Als de game door installeren sneller laadt of beter draait dan lijkt het me prima dat je 1x ff wat moet installeren. 🙂

 2.   
  Mattmerize's avatar

  Achja joh toe maar, ik had toch al genoeg ruimte op me 40GB modelletje (NOT!).

 3.   
  ps3 gek's avatar

  Ik begin nu ook al te twijfelen of 60 GB wel genoeg zal zij in de toekmst. De 80 GB versie is niet voor niets op de markt gebracht en zelf sleutelen aan de harddisk en vervolgens mijn savegames kwijtraken wil ik niet! 🙁

 4.   
  ps3 gek's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Als de game door installeren sneller laadt of beter draait dan lijkt het me prima dat je 1x ff wat moet installeren. 🙂 "

  1 keer is niet erg maar onthoud wel dat je HDD van 40 gb na 8 games dan wel vol staat! En er komen nog echt wel meer games uit met installatie. 😳

 5.   
  Firef0x's avatar

  Maar je hebt ook games die je een tijd niet meer speelt of verkoopt op marktplaats. Dan kun je die installatie bestanden gewoon verwijderen. Het lijkt me niet dat je 8 games tegelijk speelt 😉

 6.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ps3 gek schreef, "Ik begin nu ook al te twijfelen of 60 GB wel genoeg zal zij in de toekmst. De 80 GB versie is niet voor niets op de markt gebracht en zelf sleutelen aan de harddisk en vervolgens mijn savegames kwijtraken wil ik niet! 🙁 "

  De gamesave kan je kopieren naar een usb-stick en hier staad een uitleg hoe je je hdd kan uitbreiden
  http://www.youtube.com/watch?v=-B1mQ21XXLE 😉

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ps3 gek schreef, "Ik begin nu ook al te twijfelen of 60 GB wel genoeg zal zij in de toekmst. De 80 GB versie is niet voor niets op de markt gebracht en zelf sleutelen aan de harddisk en vervolgens mijn savegames kwijtraken wil ik niet! 🙁 "

  Of ze moeten games nu zo progameren dat ze inplaats 1 maar 2 Blu-Ray Cd’s mee geven dan hoeft er niet geinstraleerd te worden maar ik hoorde dat er ook een 200 GB PS3 komt!! ( of was het nou 80) maar goed ik vind dit Madness 😕

 8.   
  stormtrooper's avatar

  Mooi zo kan ik gelijk lekker gamen

 9.   
  HyPnOTiZeR's avatar

  Ik heb een 60gig, en ik heb meer dan 30 games en een heel hoopje PSN games, en ik heb nog steeds 32gig over.. Natuurlijk verwijder ik gewoon de data van de games die ik al een paar keren heb uitgespeeld en nietmeer speel.

 10.   
  gappower's avatar

  ik heb de 40 gig

 11.   
  Lashrom's avatar

  Er is nog genoeg plaats voor Bioshock op me PS3. Hij zal er ook staan 😉