Ubisoft klaagt bedrijf aan wegens uitlekken PC-versie Assassin’s Creed

Assassin’s Creed is volgens sommigen dé grote topper van 2007 geworden, voor anderen was de game misschien een (kleine) teleurstelling. Desondanks liet Ubisoft eind vorig jaar al weten dat de game zeer goed verkocht met 2,5 miljoen verkochte exemplaren.

Toch verliep de latere release van de PC-versie niet geheel vlekkeloos, want een vroege versie lekte uit naar het internet. Volgens Ubisoft is het bedrijf Optical Experts Manufacturing (OEM) uit North-Carolina verantwoordelijk voor het uitlekken van de game eind februari, ongeveer zes weken voor de release van de game voor de PC.

OEM zou niet goed zijn omgesprongen met de veiligheidsmaatregelen, waardoor de game massaal gedownload kon worden. Het betrof ook nog eens een vroege versie van de PC-game, voorzien van een bewuste bug die de game halverwege liet crashen. Hierdoor zou Ubisoft ook nog extra schade hebben opgelopen.

Optical Experts Manufacturing wacht nu een forse rechtszaak, waarbij de totale claim ongeveer 10 miljoen dollar bedraagt. Ubisoft was verder onbereikbaar voor enig commentaar.

In Assassin’s Creed speel je Altaïr, leider van de Assassijnen ten tijde van de Middeleeuwse kruistochten. In de game neem je zijn rol als sluipmoordenaar op je, zodat de game vooral zal bestaan uit observeren, sluipen en moorden. Wanneer je je ‘target’ hebt gekregen en je weet wie je volgende slachtoffer zal worden, heb je de keuze uit een scala aan mogelijkheden om de ongelukkige om het leven te brengen. Zo zul je hem/haar eerst kunnen observeren om diens dagelijkse route te ontdekken, waarna je een hinderlaag aanlegt en het slachtoffer een kopje kleiner maakt. Hierop zijn talloze variaties, ook omdat Altaïr erg lenig is (hij schijnt 50% van de vaardigheden van de Perzische Prins te hebben) en volgens Ubisoft alle kanten uit kan.

Wil je meer weten over Assassin’s Creed? Check dan snel onze review!

Assassin’s Creed is inmiddels verschenen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo DS.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Komen ze nu pas mee 😕

 2.   
  dr-salvador's avatar

  boeie tog een boutgame

 3.   
  ChielB's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Komen ze nu pas mee 😕 "

  Ze zullen niet binnen 2 weken even de bron van het uitlekken hebben opgespoord. En daarna natuurlijk nog wat juridische voorbereidingen… dus daar gaat vaak wel wat tijd overheen.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Goh , weeral politiek gezever:P . Bekijk het zo..

 5.   
  michelvosje's avatar

  Geld is geld. Al hoop ik wel dat ze er gelijk in hebben dat dat bedrijf de schuldige is.

 6.   
  ikketjuh's avatar

  Ik had AC ook al voor de release online zien staan.
  En op de myspace van jade raymond was er een achtergrond waarop stond: “Have you been able to enter Jerusalem, PC user”.
  Dat was grappig 😛

 7.   
  Alias's avatar

  Als zo’n bedrijf zich niet aan veiligheidsafspraken heeft gehouden en dat het daardoor daadwerkelijk komt dat hij uitgelekt is geef ik Ubisoft groot gelijk dat ze de veroorzaker aanklagen. Als je met belangrijke software omgaat moet je een beetje uitkijken en niet denken van het zal wel goed zijn.

 8.   
  Tollos's avatar

  elke game lekt meestal uit voor de release dus, zelfs gta 4