Meer details omtrent Trophies in PS3-versie Bioshock

Bioshock komt straks ook nog uit voor de PlayStation 3 en deze versie zal gebruik gaan maken van de recent ingevoerde Trophies, die je straks aan je vrienden kunt showen dankzij PlayStation Home. Ontwikkelaar 2K Marin heeft wat meer details onthuld omtrent het verdienen van Trophies in Bioshock.

De Trophies gaan van brons tot platinum en zijn erop gericht om je aan te moedigen om meer van Rapture en haar mogelijkheden te verkennen. Bronzen beloningen worden uitgedeeld door bijvoorbeeld veel te onderzoeken, wapens te modificeren, hacken, enzovoorts. Hierbij kent elke skill diverse beloningen.

Zilveren Trophies zijn alweer wat zeldzamer, bijvoorbeeld een “historian award” die je krijgt als je alle audio diaries in Rapture vindt. Deze dagboeken onthullen veel van het achtergrondverhaal en dus is het verzamelen hiervan sowieso een zinvolle bezigheid. Daarnaast zijn er de Gouden Trophies voor gamers die Bioshock meerdere keren uitspelen. Zo is er de beloning “Brass Balls” als je de game uitspeelt op hard met alle Vita-Chambers (plekken om te respawnen) uitgeschakeld.

Ten slotte zijn er nog de ultieme beloningen in de vorm van Platinum Trophies. Deze prijzen zijn te verdienen met grote daden, zoals het doden van een Big Daddy zonder health te verliezen.

Bioshock is volgens de makers uniek in zijn soort waarbij je een “levende, unieke en onvoorspelbare FPS-ervaring” voorgeschoteld krijgt. Nadat je vliegtuig is gecrasht in onbekende wateren, ontdek je een roestige bathysfeer waarmee vroeger onderzoek onder water is gedaan. Je daalt af naar Rapture, een stad verborgen in de diepe zee. Deze stad werd gebouwd als ideale beschaving voor een aantal geselecteerde wetenschappers, kunstenaars en industrialisten. Nu is het idealisme verdwenen en de stad is overspoeld met lijken. Upgrade je wapens of modificeer je lichaam dankzij de diverse Plasmid Stations die je daar aantreft, waarmee je diverse speciale krachten kunt krijgen. Maak bewuste keuzes om uiteindelijk de grote vraag te beantwoorden: gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture… of red je ze uit hun kwellende situatie?

Lees wat wij van het spel vonden in onze diepe review!

BioShock is inmiddels verschenen voor de PC en Xbox 360. In oktober komt de game nog naar de PlayStation 3.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik snap nog steeds niet hoe het in zijn werk gaat voor welke PS3 games kun je nu Trophies winnen ­čÖä

  2.   
    ChielB's avatar

    Trophies moeten ondersteund worden in games, en voor bestaande games eventueel alsnog geïmplementeerd worden. Meestal is het nog wachten op een patch voor een oude game als deze Trophy-support zal krijgen (zoals WarHawk). Lang niet alle reeds uitgebrachte games zullen Trophies ondersteunen, omdat ontwikkelaars liever zich blijven richten op nieuwe projecten.