Fans starten petitie tegen gevreesd downloaden van Crysis Warhead

Crysis Warhead verschijnt eind dit jaar voor de PC, het platform waar nogal veel om te doen is de laatste tijd. Veel gamers downloaden massaal hun spellen, terwijl ontwikkelaars gedupeerd achterblijven. Trouwe fans van Electronic Arts en Crytek hebben daarom een petitie opgesteld om de uitgever en de ontwikkelaar een hart onder de riem te steken, door aan te geven dat ze Crysis Warhead straks gewoon zullen kopen. Hiermee willen de bedenkers van de petitie het illegaal downloaden ontmoedigen en andere gamers overhalen om de game ook gewoon te kopen.

Wil je EA en ontwikkelaar Crytek ook steunen en ben je van plan om de game legaal te kopen? Stem dan op de petitie.

Crysis Warhead logo

Crysis Warhead is een standalone expansion, exclusief voor de PC. In de game zien we een verhaaltwist zoals we dat ook al zagen in Half-Life: Opposing Forces. Je beleeft alle gebeurtenissen uit de eerste game door de ogen van een ander character, om precies te zijn Sergeant “Psycho” Sykes. Sykes beschikt over meer wapens en nieuwe voertuigen, in vergelijking met Nomad uit de originele game.

De ontwikkeling van Crysis Warhead is in handen van Crytek Boedapest. Naast nieuwe multiplayer content zorgt Warhead ook voor een verbeterde verhaallijn en game performance, dankzij diverse verbeteringen en optimalisaties aan de CryEngine 2.

Crysis Warhead zal in de herfst verschijnen voor de PC.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik denk niet dat de game hierdoor minder wordt gedownload, ik ga hem iedergeval niet downloaden, maar ook niet kopen 😛

 2.   
  Xynetor's avatar

  Ik ga heb denk wel kopen… vond Crysis al vet dus waarom dan nog niet brutere actie en meer explosies 😛

 3.   
  Silent Assasin's avatar

  k heb crysis gewoon gekocht! netjes en op een legale manier! net zoals alle andere spellen van deze tijd! en crysis warhead komt ook gewoon legaal op mijn pc 😀

 4.   
  mrxthereal's avatar

  Jezus petities zijn in tegenwoordig ofzo 😕 😛

 5.   
  blackhawk1's avatar

  ik koop hem niet en download hem niet want dat mijn pc kan crysis niet aan :p maar dan moet je wel een snelle verbinding hebben wil je dat spel snel binnen hebben want het zal we aardig wat GB’s aan ruimte innemen

 6.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ik download hem wel ISO IS THE BEST YEA

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  Downloaden is niet illigaal 😛 Alleen uploaden wel 😉 Als je de game na het downloaden maar niet verkoopt dan mag je hem gewoon in je bezit hebben toch??

  Ik ga hem trouwens ook niet kopen of downloaden, want crysis vond ik echt een slecht spel ook al kon me pc het wel makkelijk draaien 😆

 8.   
  GraveDevil's avatar

  Dit is zo ongelooflijk nutelloos. Ik teken die petitie, sowieso, maar dan kan ik alsnog Crysis Warhead downloaden. Oftewel: Je zou gewoon kunnen tekenen, ook al ben je nu al van plan om hem te downloaden. Ik weet zeker dat als ze de 1 miljoen halen, ongeveer 100,000 hem alsnog illegaal downloaden, als het er niet meer zijn.

 9.   
  michelvosje's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Downloaden is niet illigaal 😛 Alleen uploaden wel 😉 Als je de game na het downloaden maar niet verkoopt dan mag je hem gewoon in je bezit hebben toch?? "

  Dat zou dus betekenen dat je gewoon dat spel zou mogen downloaden en gebruiken zonder te betalen. En dat is dus juist het probleem.

 10.   
  meatball's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Downloaden is niet illigaal 😛 Alleen uploaden wel 😉 Als je de game na het downloaden maar niet verkoopt dan mag je hem gewoon in je bezit hebben toch??

  Ik ga hem trouwens ook niet kopen of downloaden, want crysis vond ik echt een slecht spel ook al kon me pc het wel makkelijk draaien 😆 "

  downloaden van Software en Games is WEL illigaal, films en muziek daarin tegen niet;) maar dat is alleen in Nederland zo

 11.   
  )GN(-Erik's avatar

  michelvosje schreef, "

  ”)GN(-Erik” schreef, "Downloaden is niet illigaal 😛 Alleen uploaden wel 😉 Als je de game na het downloaden maar niet verkoopt dan mag je hem gewoon in je bezit hebben toch?? "

  Dat zou dus betekenen dat je gewoon dat spel zou mogen downloaden en gebruiken zonder te betalen. En dat is dus juist het probleem."

  Dan hadden ze internet maar niet toegankelijk moeten maken voor de normale consument 😉

 12.   
  Gerjann's avatar

  ik down…eeuh koop hem wel! 😛

 13.   
  Erikgame's avatar

  Ik ga hem digitaal importeren 😛

 14.   
  ChielB's avatar

  GraveDevil schreef, "Dit is zo ongelooflijk nutelloos. Ik teken die petitie, sowieso, maar dan kan ik alsnog Crysis Warhead downloaden. Oftewel: Je zou gewoon kunnen tekenen, ook al ben je nu al van plan om hem te downloaden. Ik weet zeker dat als ze de 1 miljoen halen, ongeveer 100,000 hem alsnog illegaal downloaden, als het er niet meer zijn."

  Tuurlijk kan dit, maar dat hangt van je eigen geloofwaardigheid en integriteit af. Door te tekenen geef je aan dat je de game legaal zal kopen. Of je dat daadwerkelijk doet hangt van je eigen gedrag af. Dus het is nog steeds ‘up to you’. 😉

 15.   
  ricklolps3's avatar

  ik hoop het ook niet 👿

 16.   
  Masterchief's avatar

  Waar tegen is deze petitie ? De downloaders of de mensen die hem op internet als download aanbieden ?? Ik zal hem niet downloaden, maar misschien wel kopen. ( mits ie een leuk prijsje krijgt )

 17.   
  matthijs 2088's avatar

  ga hem niet kopen maar ook niet downloaden! 😆
  lijkt me niks 8)

 18.   
  Wesseltje1's avatar

  Silent Assasin schreef, "k heb crysis gewoon gekocht! netjes en op een legale manier! net zoals alle andere spellen van deze tijd! en crysis warhead komt ook gewoon legaal op mijn pc 😀 "

 19.   
  GraveDevil's avatar

  Masterchief schreef, "Waar tegen is deze petitie ? De downloaders of de mensen die hem op internet als download aanbieden ?? Ik zal hem niet downloaden, maar misschien wel kopen. ( mits ie een leuk prijsje krijgt )"

  Meestal als een game uitkomt, maakt niet uit welke, varieerd de prijs van 45E tot 60E, afhankelijk van de winkel. Onze gameshop heeft altijd de nieuwere voor 45E, de Intertoys voor 50E en je hebt ook winkels die ze voor meer durven te verkopen. 😉

 20.   
  gappower's avatar

  Kzou ni weten waar je al dies games gratis kan downloaden.. Ik koop alle games in de winkel of via steam…

 21.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  gappower schreef, "Kzou ni weten waar je al dies games gratis kan downloaden.. Ik koop alle games in de winkel of via steam…"

  je moet gewoon de naam van de game mits die uit is opschrijfen in google en dan alleen het woordje ISO erachter te schrijfen en dan zie je site’s en klik daar dan op of download hem via The Pirate Bad 😉

 22.   
  Capp's avatar

  Ik vind het mooi om de hoesjes enzo te hebben.. Dat is een beetje mijn ere trofee..
  Ik vind dat mooi zo’n kast vol met games erin.. En dan wel alles orgineel..

  Ik koop hem dus gewoon..

 23.   
  blackhawk1's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Downloaden is niet illigaal 😛 Alleen uploaden wel 😉 Als je de game na het downloaden maar niet verkoopt dan mag je hem gewoon in je bezit hebben toch??

  Ik ga hem trouwens ook niet kopen of downloaden, want crysis vond ik echt een slecht spel ook al kon me pc het wel makkelijk draaien 😆 "

  nope dat was zo ja maar gewijzigde regels downloaden is ook al illegaal (en in andere landen was dit al zo)

 24.   
  perryv's avatar

  blackhawk1″]

  ”)GN(-Erik schreef, "Downloaden is niet illigaal 😛 Alleen uploaden wel 😉 Als je de game na het downloaden maar niet verkoopt dan mag je hem gewoon in je bezit hebben toch??

  Ik ga hem trouwens ook niet kopen of downloaden, want crysis vond ik echt een slecht spel ook al kon me pc het wel makkelijk draaien 😆 "

  nope dat [b schreef, "was[/b] zo ja maar gewijzigde regels downloaden is ook al illegaal (en in andere landen was dit al zo)"

  in andere landen ja, maar in Nederland is het nog steed legaal…

 25.   
  darkone's avatar

  Ik lees al een paar keer dat dat in Nederland mag maar dat is niet zo!! Software downloaden is altijd al illegaal geweest! Legaal downloaden geld alleen voor muziek en films en dat is eigelijk ook meer een maas in verouderde wetgeving dan dan het echt legaal is.

  Ik ga Warhead zeker kopen. Ik heb me uitstekend vermaakt met Crysis en zie deze titel wel zitten! Koop ook eens wat software! Anders gaan alle dikke games straks naar de consoles en ik moet er niet aan denken on FPS games of RTS zoals Starcraft op een console te moeten spelen.