Crytek: Crysis op de consoles was letterlijk onvermijdelijk

Cevat Yerli, hoofd van Crytek, heeft laten weten dat de Crysis-franchise uiteindelijk wel op de consoles moest belanden. Hij gaf ook aan dat dit niet alleen vanuit een economisch standpunt is, maar verrassend genoeg ook door de enorme druk die op het bedrijf is gezet de afgelopen jaren, wanneer men veelvuldig werd gevraagd wanneer de franchise naar de consoles zou komen.

    “Console versions of Crysis were literally inevitable. It’s also a question of more than economics. At the end of the day we’re paying salaries and we all have to live, but that’s one side of this job. But most importantly and a bit more tangible to us are the families, the nephews, and sons who ask, ‘Why aren’t you going to consoles?’ It’s kind of like bothering people. We’ve been asked a lot in the last three or four years now, ‘When consoles? When consoles? When consoles?’ It was literally inevitable that we would bring it.”
Crysis Warhead logo

Crysis Warhead is een standalone expansion, exclusief voor de PC. In de game zien we een verhaaltwist zoals we dat ook al zagen in Half-Life: Opposing Forces. Je beleeft alle gebeurtenissen uit de eerste game door de ogen van een ander character, om precies te zijn Sergeant “Psycho” Sykes. Sykes beschikt over meer wapens en nieuwe voertuigen, in vergelijking met Nomad uit de originele game.

De ontwikkeling van Crysis Warhead is in handen van Crytek Boedapest. Naast nieuwe multiplayer content zorgt Warhead ook voor een verbeterde verhaallijn en game performance, dankzij diverse verbeteringen en optimalisaties aan de CryEngine 2.

Crysis Warhead is inmiddels verschenen voor de PC.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Op de consoles worden relatief toch minder piraterij toegepast dan PC dus logisch ja. Laat maar lekker naar de consoles komen! 😆

  2.   
    oke's avatar

    hopelijk komt die snel uit voor de consoles wil hem wel graag spelen op mijn PS3:D

  3.   
    Neolite's avatar

    Het is gewoon een economische reden, alleen ze proberen zichzelf niet als geldwolven neer te zetten door het anders te zeggen.

  4.   
    /DareDevil's avatar

    Ja proberen zichzelf eruit te lullen want eerst zaten ze te zeiken dat dit echt een pc exclusive is en omdat hij nu voor geen ruk verkoopt doen ze dit gewoon klaar.

  5.   
    Baker502's avatar

    hopelijk komen er geen alliens in. 😳

  6.   
    JonsoN's avatar

    ”Baker502″ schreef, "hopelijk komen er geen alliens in. 😳 "

  7.   
    7lotus94's avatar

    ”Baker502″ schreef, "hopelijk komen er geen alliens in. 😳 "

    Crysis is geeindigd met Aliëns die steeds groter werden, dus daar zal deze wel mee verder gaan, daar gaat het verhaal nou eenmaal om! Ik vind het wel vet, en goed uitgewerkt!

  8.   
    PixelShooter's avatar

    Hmmm.. dat zou wel kunnen, maar op de screens is te zien dat het zich nu ook afspeelt in een urban environment. Dat sluit niet echt aan bij de jungle, dus misschien ook niet op de aliens 🙂

  9.   
    Lapixx's avatar

    Het hele verhaal gaat over Aliens. Hopen dat Terminator: Salvation geen terminators bevat is even raar.

  10.   
    7lotus94's avatar

    Lapixx schreef, "Het hele verhaal gaat over Aliens. Hopen dat Terminator: Salvation geen terminators bevat is even raar."

    Precies

  11.   
    patrick1991groot's avatar

    Ben benieuwd als het net zo bruut is als de trailers en het grafische echt kunnen berijken ga ik de game zeker halen!