Vergelijking: CryENGINE 2 vs. CryENGINE 3

We zijn onderhand allemaal wel bekend met het grafische monster Crysis en dat deze game gebruik maakt van de CryENGINE 2. Zo heeft Crytek, het bedrijf verantwoordelijk voor Crysis, ook de CryENGINE 3 aangekondigd, welke geoptimaliseerd is voor de huidige next-gen consoles. We kunnen volgend jaar dan ook genieten van Crysis 2 op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Na het tonen van de tech-demo van deze CryENGINE 3 heeft het natuurlijk niet lang geduurd voordat de eerste vergelijkingen opdoken, waarvan het merendeel slechts vergelijkingen door middel van screenshots betrof. De vergelijking hieronder is daarentegen bewonderenswaardig te noemen, aangezien deze perfect de verschillen laat zien tussen de CryENGINE 2 en de CryENGINE 3.

Let wel dat de grafische kwaliteit getoond in de tech-demo van de CryENGINE 3 niet representatief staat voor de uiteindelijke kwaliteit van Crysis 2 of elke andere game die gebruik mag maken van deze engine. Er zijn namelijk nog geen in-game beelden getoond van Crysis 2 en deze heeft nog een lange ontwikkelingstijd voor zich.

Crysis Warhead logo

Crysis Warhead is een standalone expansion, exclusief voor de PC. In de game zien we een verhaaltwist zoals we dat ook al zagen in Half-Life: Opposing Forces. Je beleeft alle gebeurtenissen uit de eerste game door de ogen van een ander character, om precies te zijn Sergeant “Psycho” Sykes. Sykes beschikt over meer wapens en nieuwe voertuigen, in vergelijking met Nomad uit de originele game.

De ontwikkeling van Crysis Warhead is in handen van Crytek Boedapest. Naast nieuwe multiplayer content zorgt Warhead ook voor een verbeterde verhaallijn en game performance, dankzij diverse verbeteringen en optimalisaties aan de CryEngine 2.

Crysis Warhead is inmiddels verschenen voor de PC.

  1.   
    joramovic's avatar

    ik vind dat het filmpje verkeerd is opgesteld, eerst laten ze de beelden zien en na de beelden zeggen ze je pas waar je op moet letten 😆

  2.   
    Maffia173's avatar

    Ze lopen gewoon heel CE3 af te kraken maarja

  3.   
    assassin_MKA's avatar

    Je moet Cryengine 2 tech demo, En Cryengine 3 tech demo vergelijken,
    Want eerst lieten ze ook Cryengine 2 tech demo zien, Zomer van 2007.
    Dat was echt Prachtig in game beelden van cryengine 2. Maar toen dat crysis 2 uitkwam waren de grafics iets minder, en geoptimaliseerd om het speelbaar te krijgen. Dus ALs Crysis 2 uitkomt zal het grafisch wat anders zijn.

  4.   
    PixelShooter's avatar

    Zeg, ze laten alleen de CryEngine3 zien op de console. Allemaal goed en wel, maar we gaan de CE3 toch ook zien op PC, niet?

  5.   
    oke's avatar

    nee komt alleen uit op de consoles:P

  6.   
    oke's avatar

    beetje teleurgesteld ook als ik dit zo zie jammer weer had hem wel minimaal de kwaliteit van de pc verwacht watn het is tenslotte een gameconsole, dit is tog neit alle kracht die ze gebruiken van de playstation 3

  7.   
    PixelShooter's avatar

    oke schreef, "nee komt alleen uit op de consoles:P"

    Komt blijkbaar toch uit voor PC:
    http://www.joystiq.com/2009/03/11/cryengine-3-ready-for-pc-ps3-and-xbox-360/
    Is btw ook niet de enigste site 😀

  8.   
    Verbeemen's avatar

    bwa, de pc zal tpch altijd voor liggen op de console

  9.   
    7lotus94's avatar

    Verbeemen schreef, "bwa, de pc zal tpch altijd voor liggen op de console"

    aan de ene kant heb je gelijk, aan de andere kant niet.

    Als je high end pc hebt wel ja, alleen je moet wel steeds upgraden.

  10.   
    johnneeh's avatar

    Ik vind dit filmpje echt onzin.. de pc versie van Cry Engine 3 zal vast veel mooier zijn.
    Bovendien moet hij nog uitkomen.