‘Out in the Dark’ video-wedstrijd Alone in the Dark online

De online video-wedstrijd ‘Out in the Dark’ van de game Alone in the Dark is vanaf heden online op de officiele site van deze game. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen video’s gaat uploaden waaruit zijn of haar diepste angstgevoelens blijken hoe het is om alleen in het donker te zijn. De wedstrijd loopt tot eind juli en uit de winnaars worden ook enkele inzendingen geselecteerd die op de bonus-DVD komen te staan van de Limited Edition-versie van de PlayStation 3.

In Alone in the Dark speel je Edward Carnby, de held van het eerste deel uit 1992. Het nieuwe deel speelt zich af in Central Park. Dat is niet zomaar een park, nee, een park dat gerust een stad genoemd mag worden, compleet met dierentuinen, theaters, restaurants, noem maar op. Edward Carnby belandt op de een of andere manier in Central Park, waar hij onvoorzien deel neemt aan een groot onderzoek naar paranormale activiteiten.

In de game zal de nadruk niet meer liggen op het avontuurelement, maar meer op de actie, zoals ook bij Resident Evil 4 is gebeurd. Je zal in de game dus meer moeten schieten en er zullen meer vijanden zijn die op je afstormen om je te doden. Natuurlijk is het avontuurelement niet helemaal weg, je zult nog steeds veel moeten onderzoeken, nu alleen veel grootschaliger, omdat de omgeving enorm is uitgebreid met de capaciteit van de huidige next-generation consoles.

Lees ook onze uitgebreide preview.

Alone in the Dark zal op 20 juni verschijnen voor de PC, PlayStation 2, Xbox 360 en Nintendo Wii. Een PlayStation 3-versie zal in de herfst volgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren