Nederlands aandeel in wereldwijde game-industrie sterk gegroeid

De NLGD, een stichting die een platform biedt voor alle game-gerelateerde zaken in Nederland, heeft bekend gemaakt dat de Nederlandse game-industrie inmiddels bijna 1 miljard van de wereldwijde 30 miljard euro voor haar rekening neemt op het gebied van het ontwikkelen van games. In 2007 ging de game-industrie voor de eerste keer zelfs de film-industrie voorbij wat betreft opbrengsten. De groei van de game-industrie is gigantisch in ons land, waarbij de sector 50 procent sneller groeit dan alle andere sectoren in de regio.

Het aantal mensen dat in Nederland bezig is met het ontwikkelen van games wordt geschat op 1500, met meer dan 100 bedrijven die geld verdienen aan het ontwikkelen en produceren van games. Seth van der Meer, voorzitter van de NLGD, gaf kort even tekst en uitleg:

    “The remarkable success of the Dutch game industry can be attributed to the significant interest in game-related research, education and science in the Netherlands.”

Van der Meer voorspelt tevens een verdere groei voor 2008, met twintig procent meer opbrengsten en werknemers in de sector. Verder verwacht hij dat dit jaar minimaal tien Nederlandse games voor de grote platformen (Xbox 360, PlayStation 3 en Wii) wereldwijd in de winkel komen te liggen.

Van 14 tot en met 22 juni organiseert de NLGD in Utrecht het zogeheten Festival of Games. Het festival bestaat onder andere uit conferences, workshops en diverse activiteiten gericht op een carriรจre in de wereld van games. Het evenement dient daarnaast als een platform en een ontmoetingsplek voor de Europese games community. Voor meer informatie kan je terecht op de officiรซle website.

  1.   
    Somal's avatar

    HEFTIG:)

  2.   
    Codename_black's avatar

    Hey,dat is heel goed nieuws ๐Ÿ™‚

  3.   
    SnKa's avatar

    misschien help het meesterwerk genaamd overlord daarbij

  4.   
    Niekolaas's avatar

    Somal schreef, "HEFTIG:)"

    Zeg dat!! ๐Ÿ˜€

  5.   
    Jarek's avatar

    Nice !

  6.   
    Rock-in's avatar

    Killzone en Overlord. ๐Ÿ™‚

    Wat mij vooral verbaast, is de originalitijd, creativiteit en kwaliteit die van onze bodem komt. Het beloofd nogal wat voor de komende jaren. ๐Ÿ™‚

  7.   
    laki's avatar

    Verder verwacht hij dat dit jaar minimaal tien Nederlandse games voor de grote platformen (Xbox 360, PlayStation 3 en Wii)

    geen PC?

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    En het was allemaal begonnen met Davilex die mogen we natuurlijk niet vergeten als we het over de nederlandse game industrie hebben ๐Ÿ˜€ Of zijn ze al failliet?? ๐Ÿ˜†

  9.   
    Daodan's avatar

    Netjes. ๐Ÿ™‚

  10.   
    ckerigon's avatar

    )GN(-Erik schreef, "En het was allemaal begonnen met Davilex die mogen we natuurlijk niet vergeten als we het over de nederlandse game industrie hebben ๐Ÿ˜€ Of zijn ze al failliet?? ๐Ÿ˜† "

    davilex was top ๐Ÿ™‚
    met hhun games over die kat wat was die naam ook al weer ๐Ÿ˜›

  11.   
    cpt of war's avatar

    kitt.h.3″][quote=”)GN(-Erik schreef, "En het was allemaal begonnen met Davilex die mogen we natuurlijk niet vergeten als we het over de nederlandse game industrie hebben ๐Ÿ˜€ Of zijn ze al failliet?? ๐Ÿ˜† "

    davilex was top ๐Ÿ™‚
    met hhun games over die kat wat was die naam ook al weer :P[/quote]

    oja dat spellings spelletje met die kat ja was geweldig uren heb ik dat gedaan is hij door nederlanders gemaakt ๐Ÿ˜ฎ wist ik nie eens ja de naam kan ik ook effe nie opkomen:P:P

  12.   
    )GN(-Erik's avatar

    kitt.h.3″][quote=”)GN(-Erik schreef, "En het was allemaal begonnen met Davilex die mogen we natuurlijk niet vergeten als we het over de nederlandse game industrie hebben ๐Ÿ˜€ Of zijn ze al failliet?? ๐Ÿ˜† "

    davilex was top ๐Ÿ™‚
    met hhun games over die kat wat was die naam ook al weer :P[/quote]

    Super simpele naam hoor: RedCat ๐Ÿ˜‰ Je die vond ik ook het vetste ๐Ÿ˜†

    Ik heb hier nog twee delen staan zelfs:

    RedCat de Razende rekenrace

    RedCat de Woeste Woordenbrij (ofzo) ๐Ÿ˜†

  13.   
    delta62's avatar

    Good work!

  14.   
    Xtremie's avatar

    Overlord, Killzone en Infernal!!! 8)

  15.   
    Kaassouffl3's avatar

    go holland xD

  16.   
    xizaaR's avatar

    Symptom schreef, "

    ”Somal” schreef, "HEFTIG:)"

    Zeg dat!! ๐Ÿ˜€ "

    Echt wel.

  17.   
    Cyart's avatar

    dat is kei gaaf ๐Ÿ˜›

  18.   
    Bakura's avatar

    Exelent