Ubisoft: meer Assassin’s Creed in de komende jaren

Na een grandioze hype die alleen wordt overtroffen door die van GTA IV, viel volgens sommigen Assassin’s Creed toch wat tegen. Dit was ook terug te vinden in meerdere reviews, aangezien de game weinig spectaculair commentaar kreeg. Dit schijnt Ubisoft niet te deren en ze blijken nog steeds sterk in hun game te geloven.

Baas van Ubisoft, Yves Guillemot, liet namelijk weten dat Assassin’s Creed nog wel even mee zal gaan. De franchise moet in de komende jaren nog herhaaldelijk zijn gezicht laten zien en over het algemeen zijn we volgens Guillemot nog lang niet van Altaïr af. Een vervolg lijkt hiermee voorzichtig aangekondigd, maar daar deed de man geen verdere uitspraken over. Over een tijdje gaan we vast meer horen.

Assassin's Creed logo

In Assassin’s Creed speel je Altaïr, leider van de Assassijnen ten tijde van de Middeleeuwse kruistochten. In de game neem je zijn rol als sluipmoordenaar op je, zodat de game vooral zal bestaan uit observeren, sluipen en moorden. Wanneer je je ‘target’ hebt gekregen en je weet wie je volgende slachtoffer zal worden, heb je de keuze uit een scala aan mogelijkheden om de ongelukkige om het leven te brengen. Zo zul je hem/haar eerst kunnen observeren om diens dagelijkse route te ontdekken, waarna je een hinderlaag aanlegt en het slachtoffer een kopje kleiner maakt. Hierop zijn talloze variaties, ook omdat Altaïr erg lenig is (hij schijnt 50% van de vaardigheden van de Perzische Prins te hebben) en volgens Ubisoft alle kanten uit kan.

Assassin’s Creed verscheen vorig jaar voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Onlangs is de game ook voor de PC uitgekomen.

 1.   
  Firef0x's avatar

  was een trilogie dacht ik. Ze moeten ervoor zorgen dat jeje target eerst moet observeren en dan moet je zelf een plan verzinnen om hem te killen. Dat zou veel beter zijn dan die pruts opdrachten.

 2.   
  NightHawk's avatar

  Firef0x schreef, "was een trilogie dacht ik. Ze moeten ervoor zorgen dat jeje target eerst moet observeren en dan moet je zelf een plan verzinnen om hem te killen. Dat zou veel beter zijn dan die pruts opdrachten."

  ja, dat en ook wat leuke side quests ipv domme vlaggetjes verzamelen of allemaal dezelfde tempeliers te doden 😛

 3.   
  Vinstaro's avatar

  Ze kunnen zeggen wat ze willen maar assassin’s creed was wel het toppertje van 2007 alleen die opdrachten vond ik ook wel tegenvallen, ik bedoel ze zeiden dat je je slachtoffers dag en nacht konden volgen en ten eerste er is geen nacht en ten tweede ze lopen dezelfde route!
  Maar wat ik al helemaal zo vet vind aan dit spel is de animitie van de vermoorde mensen ik bedoel jaag ze de daken en op en sla ze eraf niet normaal hoe echt dat er uit ziet!
  Ubisoft trek je niks aan van het commentaar jullie hebben echt de topper van 2007 gemaakt vind ik!!!! 😀

 4.   
  delta62's avatar

  Het was te verwachten, er werd al aangekondigd dat het een trilogie zou worden.

 5.   
  ps3 gek's avatar

  misschien als ie totaal anders wordt dan het eerste deel, dat ik hem dan koop. 😳 Ik vond het eerste deel een beetje tegenvallen en ik twijfel eraan of er bij mij een tweede deel in de kast komt te liggen.

 6.   
  LXZ-76's avatar

  Assassins Creed was fucking brilliant, ze mogen alleen het vecht systeem wat moeilijker maken van mij.

  Man ik heb zin in de komende delen.

 7.   
  ckerigon's avatar

  moizo 😀 lijkt me zeker vet

 8.   
  PaNNa's avatar

  Vond hem toch niet slecht, maar na een keer uitgespeeld te hebben verdwijnt ie in de kast.

 9.   
  tom(L)'s avatar

  ik vondt het spel wel goed maar viel tegen dat je hem zo snel hebt uit gespeeld alleen dan al die vlagen zoeken houd mij nog een par uurtjes bezig ubisoft maak de volgde beter ik wacht er op 🙂

 10.   
  mrxthereal's avatar

  Lol ze zouden ook wel heel erg dom zijn als ze geen vervolg zouden maken op een spel dat meer dan 5 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

 11.   
  Gerjann's avatar

  zal wel 2009 worden! 🙄

 12.   
  Gerjann's avatar

  Firef0x schreef, "was een trilogie dacht ik. Ze moeten ervoor zorgen dat jeje target eerst moet observeren en dan moet je zelf een plan verzinnen om hem te killen. Dat zou veel beter zijn dan die pruts opdrachten."

  helemaal mee eens!!! 🙂

 13.   
  SnKa's avatar

  neeee, waarom? waarom geen vervolg?

 14.   
  LXZ-76's avatar

  SnKa schreef, "neeee, waarom? waarom geen vervolg?"

  Eh? Kan jij lezen?

  Er staat dat de kans groot is dat er een vervolg komt.

 15.   
  Ika Q's avatar

  Assassins Creed is zeker een goed spel, maar #47 in Hitman blijft de beste onder de huurmoordenaars 😆

 16.   
  Cyart's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "Assassins Creed was fucking brilliant, ze mogen alleen het vecht systeem wat moeilijker maken van mij.

  Man ik heb zin in de komende delen."

  vecht systeem moelijker 😮 ik heb er al wat moeite mee 😳

 17.   
  Alias's avatar

  GeneralSev schreef, "

  ”LXZ-76″ schreef, "Assassins Creed was fucking brilliant, ze mogen alleen het vecht systeem wat moeilijker maken van mij.

  Man ik heb zin in de komende delen."

  vecht systeem moelijker 😮 ik heb er al wat moeite mee 😳 "

  Ik niet ik heb um nu voor de pc en vind het vechtsysteem een beetje te makkelijk, alhoewel de bewegingen van de characters zeer mooi zijn uitgwewerkt. En verder vind ik het een echte topgame en mag er van mij best een vervolg komen (en dan wel een vervolg wat al die tekens in je kamer verklaren). 😉

 18.   
  SnKa's avatar

  LXZ-76″][quote=”SnKa schreef, "neeee, waarom? waarom geen vervolg?"

  Eh? Kan jij lezen?

  Er staat dat de kans groot is dat er een vervolg komt.[/quote]

  😆 sarcasme 😆

 19.   
  Lashrom's avatar

  De missies zijn altijd hetzelfde bij elke stad. Het gaat als volgt : Je praat tegen een man die onzin vertelt op straat. Je moet hem een paar vuisten geven en dan vertelt hij alles over de baas enzo. Ga terug naar het hoofdkantoor en dan zal zij zeggen dat je iets moet pakken. Dus je gaat naar een plek waar 2 mannen zit te praten en 1 daarvan besteel je hem.
  Daarna ga je weer naar je hoofdkantoor en dan zal hij zeggen waar die baas is. Je killt hem en je vlucht weg en verstop je.. En dat is het ! (zo ongeveer).

 20.   
  Niekolaas's avatar

  Lashrom schreef, "De missies zijn altijd hetzelfde bij elke stad. Het gaat als volgt : Je praat tegen een man die onzin vertelt op straat. Je moet hem een paar vuisten geven en dan vertelt hij alles over de baas enzo. Ga terug naar het hoofdkantoor en dan zal zij zeggen dat je iets moet pakken. Dus je gaat naar een plek waar 2 mannen zit te praten en 1 daarvan besteel je hem.
  Daarna ga je weer naar je hoofdkantoor en dan zal hij zeggen waar die baas is. Je killt hem en je vlucht weg en verstop je.. En dat is het ! (zo ongeveer)."

  Klopt.. T was vooral een spel dat ging om de graphics en de manier waarop je klimt, rent, springt en vecht!! Dit was alles behalve slecht, het was zelfs bijzonder goed maar daar tegenover stond wel dat de levelopbouw (missies etc) veelal hetzelfde waren en weinig afwisseling bood, als er een vervolg komt hoop ik dat ze dat verbeteren!! Voor de rest was het echt een toppertje!!

 21.   
  Tollos's avatar

  dat is mooi. assasins creed is heeft een mooie gameplay alleen sommige punten mochten wel wat beter zoals de missies, als ze dat verbeteren komen er wel hele mooi games uit

 22.   
  LXZ-76's avatar

  SnKa schreef, "

  ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”SnKa”]neeee, waarom? waarom geen vervolg?"

  Eh? Kan jij lezen?

  Er staat dat de kans groot is dat er een vervolg komt."

  😆 sarcasme 😆 [/quote]

  Als je sarcastisch bent moet je deze tags er tussen zetten.

  [sarcasm][/sarcasm]

 23.   
  Energie_NL's avatar

  T is een mooie game, alleen heel erg simpel..
  khad m in 7 uur uitgespeeld..
  toen d8 ik echt.. heb ik hier 65,- voor betaald?
  mooie graphics dat wel, en idd ook vet hoe je iemand assasinate..

  maar een tip voor ubisoft:
  Maak de opdrachten wat uitgebreider en moeilijker.
  zoals bijvoorbeeld eerst je vijand analyseren ofso en dan een plan maken om hem te doden voordat je door andere wachters wordt tegen gehouden.

  greetz.