Maxis: YouTube wordt een integraal onderdeel van Spore

Na een lange periode van stilte en uitstel is Spore weer terug in het vizier, helemaal sinds het moment dat men de releasedatum onthulde. Vandaag laat ontwikkelaar Maxis weten dat YouTube een integraal onderdeel van Spore zal zijn:

  “YouTube will be integrated in the game – so you can film your creature dancing, for example, and export it to YouTube.”

Vorige week was er nog wat verwarring toen Maxis sprak over de YouTube-mogelijkheden van Spore. Er werd gedacht dat YouTube slechts een voorbeeld was als plek om je filmpjes te uploaden, maar de website zal dus veel directer betrokken zijn bij de game.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen. De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De centrale hut waar de wezens samenkomen is te upgraden, zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity. Hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Begin met evolueren met onze Fast Forward!

Spore verschijnt op 5 september voor de PC, Wii, Nintendo DS en Mac. De game zal mogelijk iets later verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Rock-in's avatar

  Dit spel, gaat flink wat dingen te weeg brengen. Gehele nieuwe ontwikkelingen en een veel groter publiek dat bereikt gaat worden. ๐Ÿ˜ฎ

 2.   
  michelvosje's avatar

  OMG OMG OMG!!!! Ik vind hem al zo vet :P. Ze maken me alleen nog maar blijer.

 3.   
  Enhanced's avatar

  Deze game zou eerst eind 2006 uitkomen ๐Ÿ˜› en nu eind 2008 haha!

  Maar wel echt te dope ik kan niet wachten ๐Ÿ˜€