Ontwikkeling Wii-versie Civilization Revolution gestopt

2K Games kondigde vorig jaar een bijzonder project aan en dat wordt niets minder dan Sid Meier’s Civilization Revolution. De game is in ontwikkeling bij de ervaren mensen van Firaxis en wordt geheel opnieuw ontworpen voor de consoles en handheld.

De game stond vooralsnog ook in de planning om te verschijnen voor de Wii, maar een woordvoerder van 2K Games heeft laten weten dat de Wii-versie momenteel niet meer in ontwikkeling is. Men wil zich volledig richten op de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo DS om een zo optimaal mogelijke ervaring te kunnen bieden. Het is onbekend of de ontwikkeling van de Wii-versie op een later tijdstip alsnog wordt hervat.

Civilization Revolution moet dezelfde epische game worden als het voorheen al was op de PC, waarbij de game volledig wordt afgestemd op het platform waarop je de game kunt spelen. Er zijn 16 beschavingen om naar de overwinning te leiden in een strategische, turn-based ervaring vol met bekende historische leiders waar je mee kunt spelen of tegen moet strijden. Daarnaast zal Civilization Revolution ook voorzien worden van een uitgebreide multiplayer, voorzien van geïntegreerde video en voice-chat, waarbij je kunt kiezen uit spelmodi als team-based, head-to-head en free-for-all. Ook zal er de mogelijkheid zijn om te kiezen tussen unranked en ranked matches, voorzien van scorelijsten en vrij te spelen achievements. Er is ook al downloadbare content beloofd, dat enige tijd na de release van de game uitgebracht zal worden.

Civilization Revolution zal in de lente uitgebracht worden voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo DS.

  1.   
    Jarek's avatar

    best wel jammer vind ik
    een wii versie was wel op zijn plaats geweest 😀 😀

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    die zou volgensmij nooit uitkomen?? aangezien hij alleen maar voor de xbox360 en ps3 was aangekondigd toch?

  3.   
    ChielB's avatar

    Een Wii-versie behoorde wel tot de ambitie, want ze waren er zeker al mee begonnen. Maar blijkbaar verliep die ontwikkeling niet goed om een bepaalde reden, waardoor de Wii-versie alsnog geschrapt werd.

  4.   
    GutZilla's avatar

    Ik heb nog nooit een spel van de civilization reeks gespeeld 😳

  5.   
    M1ch3l's avatar

    GutZilla schreef, "Ik heb nog nooit een spel van de civilization reeks gespeeld 😳 "

    Goed dat je het zegt

  6.   
    JonsoN's avatar

    zal wel door dat Wiimote geval komen… lijkt me niet echt handig bij dit soort spellen… 🙄